Уредништво међународног књижевног алманаха руско-бугарског пријатељства „Содружество“ уврстило је у последњи број  и песму „Јесење лишће“ пожаревачке аутоке Раде Несторов. Реч је о зборнику радова стваралаца који негује и шири словенску писменост и културу.

-Велика част је да су се баш моји стихови нашли међу радовима посленика писане речи из целог света који својим стваралаштвом гаје нит словенске културе којој припада и Србија, каже Рада Несторов. – Наравно, ово је само подстрек за мој даљи књижевни рад чије корене носим још из ученичких дана.

Вреди поменути да је наша суграђанка Рада Несторов радни век провела као медицинска сестра у Дому здравља, Хитној помоћи, Кућном лечењу, а хуманитарну црту своје личности уткала је кроз ангажовање у Црвеном крсту и Колу српких сестара не запостављајући сопствено поетско опредељење. За собом има збирку поезије „Муње и кринови“ а ових дана у току је финализација рада на још два песничка издања, од којих је једно намењено деци. О значају њеног рада на пољу књижевног стваралаштва говоре бројна признања и награде, од којих издваја три сертификоване медаље као и треће место 2015. године на светском такмичењу за видео поезију на Фестивалу „VerbumlandiArt“ у Галатонеу у Италији. Њени стихови преведени су на италијански, немачки, бугарски, налазе се у бројним домаћим и страним зборницима, Антологији италијанске културе… Рада Несторов је члан неколико књижевних удружења, клубова и заједница, док јој велику духовни подршку у песничком стваралаштву пружају супруг и двојица синова.

В.В.

Share.

Comments are closed.

Skip to content