2020-01-25T21:43:44+01:00 25. јануара, 2020. 21:43 |

Радови на Градском стадиону у Пожаревцу: Вашариште у новом руху

На пожаревачком Градском стадиону, популарном Вашаришту одмах после Нове године почели су велики радови. Како је најављено, Град Пожаревац уложио је значајна средства за дотеривање и осавремењивање фудбалског терена, трибина, свлачионица и пословних просторија.

Директор стадиона Мирослав Станковић не крије задовољство што се ради пуним темпом, да би до почетка пролећне фудбалске сезоне цео све било спремно  за првенствене утакмице српсколигаша, Младог радника 1926, суперлигаша ЖФК „Пожаревац“ и клуба америчког фудбала и друголигаша КАФ „Пастуви“, који су главни корисници овог фудбалског  објекта.


МИРОСЛАВ СТАНКОВИЋ

-Градски стадион је тренутно велико радилиште. Набављено је још 1000 столица. Комплетирано је до сада 1250 столица са наслоном на западној трибини. Постављена су седишта за резервне играче. На источној трибини су скинуте старе столице које је зуб времена оштетио и уместо њих поставља се нових 1300 комада.Такође, иза јужног гола поставља се савремени универзални електронско – компјутерски семафор са лед екраном димензија 5,5 пута 3,5 метара, каже Станковић.

Oсим на игралишту радови се изводе и у Управној згради.

 -У самом објекту врши се замена дотрајалих радијатора и ПВЦ столарије. Добили смо и нове машине за прање веша и сушење спортске опреме великог капацитета, а ради се и замена електроинсталација, која може да издржи максимална струјна оптерћења. Сви радови биће завршени до почетка пролећног дела првенства Српске лиге „Запад“ када Млади  радник 1926 дочекује као домаћин јесењег првака екипу Борца 1926 из Чачка, обећао је  Станковић.

                                                                                         Текст и фото:Р.Сандић