У Новом Саду, од 8. до 16. априла, одржан је Kадетско – омладински фестивал Шаховског савеза Србије. У дванаест категорија учествовало је више од 250 такмичара, а играла су се три типа турнира: првенство у убрзаном шаху, првенство у брзопотезном шаху, у решавању шаховских проблема и у стандардном шаху. Организатор је Шаховски савез Србије.

Најбољи кадети и омладинци из група квалификовали су се за Европско и Светско првенство, а у наш округ су се са медаљама вратили Матија Арсенијевић М8, као трећи у брзопотезном шаху, и Никола Ракић М12, као трећи у стандардном шаху.

Иначе, Браничевски округ је имао 18 представника: М8-Матија Арсенијевић из Пожаревца, Ж10-Тадић Софија из Пожаревца, Ж10-Николић Миа из Пожаревца, Ж10-Марковић Ива из Петровца на Млави, Ж10-Марковић Теа из Петровца на Млави, М10-Степановић Лука из Пожаревца, М12-Ракић Никола из Пожаревца, М12-Петар Заклан из Пожаревца, Ж14-Јовановић Наталија из Пожаревца, Ж14-Лана Марковић из Пожаревца, Ж14-Илић Миа из Петровца на Млави, Ж14-Kринуловић Анђела из Петровца на Млави, М14-Ракић Стефан из Пожаревца, М14-Тадић Стефан из Пожаревца, М14-Петровић Душан из Пожаревца.

Омладинци су Анђелковић Александар из Пожаревца, Урош Славковић из Великог Градишта и Штрбац Душан из Петровца на Млави.

Из Шаховског савеза Браничевског округа упућују честитке свим својим представницима на борби, фер игри и приказаном знању:

– Велики број такмичара из округа, као и висок пласмани наших играча доказ су да се и у мањим срединама, уз правилан рад и развој, могу остварити високи резултати и бити у самом врху кадетског шаха, додају из Савеза Браничевског округа.

Share.

Comments are closed.

Skip to content