У зеленој фудблаској оази поред Пека талентовани голмани пожаревачког српсколигаша Младог радника 1926, свакодневно су до 4. августа тренирали под руководством  специјалисте за чуваре мрежа Дејана Ранковића, професионалног тренера са УЕФА лиценцом.

 -Три године радим са голманима  Младог радника и путујем из Смедерева свакога дана. Радио сам са голманима у женској репрезентацији Србије, на Тајланду, Михајловцу, са Смедеревом 1924,  Радничким из Ковина, Слогом 33 из Петровца на Млави и ужичком Слободом, а ево ме сада и у Пожаревцу, каже Ранковић.

      Са импресивном голманском каријером, која је трајала пуних 16 година, Ранковић је својевремено био један од најбоље оцењених  чувара мреже.

     -Бранио сам за  сарајевску Славију из Босне и Херцеговине, у смедеревском Сартиду од 2002. до 2012, у Супер лиги на 236 утакмица рачунајући и све утакмице УЕФА лиге, затим у ужичкој Слободи, када је била суперлигаш и на крају у српсколигашу из Петровца на Млави.   

     Упоредо са активним играњем Ранковић је стекао Националну голманску дозволу од ФСС и од УЕФА „Б“ лиценцу.

     -У сезони 2002/03. са Сартидом освајамо Куп. Имам уписаних преко 380 професионалних утакмица у елитним ранговима. По завршетку спортске каријере определио сам се за рад и стварање нових голмана и у томе имам успеха.

      За наредну сезону у Српској лиги „Запад“ ученици су му: Ђорђе Јоветић (200) који је бранио пет година у Шумадији из Аранђеловца, Иван Марунић (2001) наступао је у Слоги (Петровац на Млави), Кикеру (Краљево), Динамо (Панчево) и Интернационалу и Немања Недељковић (2002) који је бранио у ОФК Београду, Смедерву и крушевачком Трајалу.

      -Ови момци су веома вредни, предани своме одговорном позиву и милина је са њима радити јер имају личну мотивацију да буду што успешнији. Млади радник 1926 има добре голмане пред којима је блистава каријера. У Кучеву смо имали изврсне услове за рад и радили максимално, каже Ранковић. 

                                           Текст и фото: Р. Сандић 

Share.

Comments are closed.

Skip to content