Више од 50 вежбача Система самоодбране реални аикидо успешно је демонстрирало научене технике на полагању за појасеве, које је одржано 12. фебруара, у Дому културе у Дрмну.

Домаћин полагања била је новоформирана секција Борилачког центра „Кнез Милош” из Дрмна, а окупљени су полазници из већине клубова и секција овог Борилачког центра са територије Браничевског округа.

За појасеве, од жутог до браон, у дечијем узрасту и у категорији за одрасле, полагало се пред петочланом комисијом којом је председавао Владимир Вокић, носилац црног појаса 8. дан, који је иначе и председник Српског савеза система самоодбране реални аикидо.

Као и до сада, тако су и на овом полагању већину чинила деца предшколског и школског узраста. Иначе, то и јесте специфичност ове одбрамбене борилачке вештине, која акценат ставља на рад са вежбачима тог узраста, јер је оваква активност од великог значаја за њихов здрав психофизички развој.

Сви кандидати који су полагали, као и њихови тренери и асистенти, испраћени су громогласним аплаузима од стране публике која је у великом броју дошла да  подржи овај догађај.

Главни оперативни тренер „Борилачког центра Кнез Милош”, Антон Ивановић, исказао је велику захвалност Месној заједници Дрмно, КУД-у „Божидар Димитријевић-Козица” из Дрмна и Синдикату ПК Дрмно који су помогли у организацији полагања, као и фирми „СТАТУС.рс” из Дрмна, која је пружила техничку подршку.

Share.

Comments are closed.

Skip to content