2021-01-25T13:52:44+01:00 25. јануара, 2021. 13:52 |

Ред за кинеску вакцину

Од среде 20. јануара, када је у Дому здравља у Пожаревцу почела вакцинација против корона вируса до недеље  24. јануара, прву дозу примило је око 3300 грађана, потврдила је директорка др Снежана Стојковић. Интересовање грађана за имунизацију  је велико, тако да осим оних који су се позивом телефоном или електронским путем пријавили, без обзира на заказивање термина, вакцинишу се и они који ненајављени дођу у Дом здравља. Након првих 900 вакцина, стигле су нове количине кинеске „Синофарм“ вакцине која је у овом тренутку једина расположива у Србији.

 Имунизација се ради на три пункта у Пожаревцу и на једном пункту у Огранку Дома здравља Костолац где је до недеље вакцинисано 256 грађана, каже др Стојковић и најављује ревакцинацију од 3. фебруара:

-Наставићемо вакцинацију на свим постојећим пунктовима.  За ревакцинацију која почиње 3. фебруара, Дом здравља ће обезбедити још три медицинске екипе.       Пунктови за вакцинацију отворени су сваког дана од 8 до 15 часова, укључујући и викенд. Грађани који дођу да се вакцинишу требало би да понесу личну карту и здравствену књижицу.

Првих неколико дана у реду за вакцину се просечно чекало око два сата.