2017-05-24T23:48:09+02:00 22. маја, 2017. 11:09 |

Регионална привредна комора на Пољопривредном сајму у Новом Саду

IMG_8954Запажен наступ „ЕСКОМ“-а из Великог Градишта

Међународни пољопривредни сајам из године у годину потврђује репутацију једног од најважнијих пословних догађаја у области аграра Западног Балкана. Број излагача и посетилаца, промоција производа и услуга из великог броја земаља света, као и остварени пословни резултати, доприносе да се Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду налази међу десет најзначајнијих сајмова пољопривреде у Европи.

Овогодишњи 84. по реду Сајам окупио је преко 1.500 излагача из 60 земаља, а отворио га је први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић. Он је том приликом истакао да је пољопривреда један од највећих потенцијала привредног развоја Србије и да ће Влада наставити да помаже како пољопривредне произвођаче тако и прерађивачку индустрију.

НОВЕ ПРОИЗВОДНЕ ЛИНИЈЕ

Регионална привредна комора Браничевског и Подунавског управног округа под окриљем Привредне коморе Србије у јединственом коморском систему на овогодишњем Међународном сајму наступила је на заједничком штанду.

IMG_8971-Свих 16 регионалних комора је сакупљено на једном месту где њихове чланице могу да понуде своје производе и услуге. На штанду РПК Браничевског и Подунавског управног округа излаже чланица „Еском“ из Великог Градишта позната у региону по производњи замрзнутих торти и колача и која може да се похвали новом линијом за производњу смрзнутог програма (руске капе – чаролија укуса) и линијом за производњу крофни разних укуса. Наша комора је место на коме се окупљају привредници Браничевског и Подунавског округа и она им практично пружа подршку и помоћ у пословању. Циљ учествовања на оваквим манифестацијама јесте промоција оних привредних субјеката који су заинтересовани да своје пословање прошире, не само у оквиру граница наше земље већ и у иностранству. „Еском“ већ извози у земље региона, тако да је врло могуће пошто је сајам међународног карактера, да ће се наћи још нека циљна група, односно  земља где можемо да пласирамо његове производе. С обзиром да влада велико интересовање за изложени производни програм Ескома и новине у њиховом производном асортиману, оцењујем овогодишњи наступ врло успешним, нагласила је Тамара Ивковић, в.д. директора Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског округа.

Она је подсетила да на самосталном штанду излаже и фирма „Супериор“ из Велике Плане, која има дугогодишњу традицију у узгајању нових сорти паприка, парадајза и осталог поврћа и са којом Комора има изванредну сарадњу.

Од свог настанка 2003. године до данас „Еском“ се развио од малог погона смештеног у 35 метара квадратних, у коме је радило 7 радника, до гиганта на око 6.000 метара квадратних корисног простора, са преко 100 запослених.

НАЈВАЖНИЈЕ – ОДГОВОРНОСТ ПРЕМА ПОТРОШАЧИМА

02 Branicevski i Podunavski cirДиректор „Ескома“ Саша Пајкић истиче да се успех заснива на јединствености, иновативности, разноврсности производа, сертификованом стандарду здравствене безбедности производа, и што је најважније, на одговорности према потрошачима.

-Вертикално повезујемо нашу производњу малине, вишње и јагоде, коју директно  убацујемо у саму производњу слаткиша и са тим идемо на тржиште. Што се тиче новина, у току је монтажа линије за производњу чајних кексева, сланих пецива, сланих крекера и обичних кексева. Пре два месеца пустили смо у погон линију за производњу крофни, капацитета 4,5 милиона комада на годишњем нивоу и очекујемо да за годину дана у потпуности пласирамо на тржиште расположиве количине. Поред стандардних сарадника из наше земље, на Сајму очекујемо посете  привредника са простора бивших република и из неких земаља Европске уније, пошто поседујемо све потребне сертификате и услове, искуства око извоза, тако да резултат неће изостати. До сада нисмо имали прилике да излажемо на неком међународном сајму са оволико великом посећеношћу и овом приликом захвалио бих се директорки РПК Браничевског и Подунавског управног округа која је у протеклих месец дана уложила велики труд и напоре да се „Еском“ као излагач појави на Сајму и представи у најбољем светлу, казао је Саша Пајкић.

                                                                                                          Д. Динић