2017-04-11T11:25:57+02:00 11. априла, 2017. 11:25 |

Регионално такмичење школа у малом фудбалу

07Основна школа „Бранко Радичевић“ у сарадњи са Спортским и Фудбалским савезом Општине Голубац, организовала је у граду на Дунаву  Регионално такмичење у малом фудбалу за основце из општина Браничевског округа. У мушкој конкуренцији учестовале су основне школе ,,Херој Роса Трифуновић“ из Александровца, „Моша Пијаде“ из Жагубице, „Бата Булић“ из Петровца на Млави, „Јован Цвијић“ из Костолца, „Дража Марковић“ из Смољинца, „Угрин Бранковић“ из Кучева, „Иво Лола Рибар“ из Великог Градишта и екипа домаћина ОШ „Бранко Радичевић“.

У женској конкурецији наступиле су екипе из основних школа „Роса Трифуновић“ из Александровца, „Вељко Дугошевић“ из Браничево, „Моша Пијаде“ из Жагубица, „Угрин Бранковић“ из Кучева, „Бата Булић“ из Петровца на Млави и „Јован Цвијић“ из Костолца.

Победник турнира у мушкој конкуренције је екипа из ОШ „Иво Лола Рибар“ из Великог Градишта, а у женској конкуренцији ОШ „Херој Роса Трифуновић“ из Александровца, Општина Жабари.

-Домаћин је оправдао поверење и турнир је протекао у спортском надметању у коме су малишани приказали добар фудбал. У последњи три године у Голупцу се одржавају спортски турнири свих узраста и то је добар повод да се негује спортски дух и да младе генереције постижу добре спортске резултате. У томе им помажу наши спортски савези и Општина, истиче председник општинског Спортског савеза Јовица Јосић.

Љ. Настасијевић