Предузеће Инфраструктура железнице Србије покренула је пројекат уређења зграда железничких станица широм Србије. Вредност ове инвестиције износи 280 милиона динара, а међу 27 станица наћи ће се и пожаревачка.

На свих 27  станица у току су припремни радови, а наредних дана очекује се да пуним интензитетом почну и на радови на објектима у Пожаревцу.

Цео пројекат је подељен на четири целине, Пожаревац се налази у другој фази, а биће обновљена  станица и оперативни центар.  У реконструкцију у Пожаревцу биће уложено укупно 25,2 милиона динара, 18,3 милиона динара  за станичну зграду и 6,9 милиона динара за зграду оперативног центра.

Обновом станица предвиђене су замене крова, санације фасада, замена столарије и браварије, радови на сређивању електроинсталација, санације и изградње мокрих чворова, као и ојачавање темеља зграда.

Рок за извођење радова по свакој појединачној партији износи 60 дана од увођења извођача у посао. Уколико временске прилике буду одговарајуће, већина од предвиђених 27 станичних објеката биће завршена у априлу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content