У Општој болници Пожаревац реновирано је Одељење ортопедије. Већ данас, пацијенти који су збринути на одељењу, које покрива 40 лежајева, враћају се у сређеније собе.  Реконструкција овог одељења подразумевала је замену подова, кречење, сређивање и делимичну замену столарије.

Реконструкција 750 квадрата простора трајала  је два месеца, а директор Опште болнице Пожаревац др Драшко Дачић најављује и реконструкцију 14 купатила које се налазе на спрату изнад овог одељења.

Реконструкцију ортопедије помогле су општине Велико Градиште, Голубац, Жагубица, као и велики број појединаца и компанија од којих је навећи донатор компанија „Маркет Паркет” из Пожаревца.

-На ортопедији се раде сложене операције кука и колена. За такве операције постоје листе чекања у Пожаревцу, као и у целој земљи. Преузели смо и део пацијената са листе чекања из Београда. Добром организацијом, прошле године, увећан је број операција за 20 посто у односу на претходну, а ове године очекујемо додатно повећање од 30 процената у односу на 2023. годину, каже Дачић уз напомену да је у Болници довољно ортопеда.

Ортопедија некада
Пређашњи изглед једне од соба
Након реновирања

 Иначе,  у плану је реконструкција целокупне зграде старе болнице за шта је неопходна подршка Министарства здравља, наглашава директор Болнице.

 

Др Драшко Дачић
Share.
Leave A Reply

Skip to content