2020-08-07T09:46:59+02:00 7. августа, 2020. 09:46 |

Решен проблем водоснабдевања у Ћовдину

Уградњом прикључка на филтерско постројење водоизворишта у Шетоњу ових дана решен је вишегодишњи проблем  у водоснабдевању мештана Ћовдина и околине нарочито током великих поплава када је долазило до замућења воде. За извођење ових радова било је задужено Комунално јавно предузеће „Извор“.  Од сада ће се и ово подручје током целе године, без обзира на временске неприлике,  редовно снабдевати пијаћом водом.

-Сусретали смо се са великим тешкоћама  током обилних падавина у овом делу општине. У тим приликама морали смо становбништву да ускраћујемо воду  јер је замућеност изворишта била велика. Уградили смо једну пумпу снаге 15 киловата која спада у ред модернијих, а поред тога обављено је и испирање два резервоара у Ћовдину. Како бисмо имали податке о тренутним нивоима воде, било је неопходно увођење електричне енергије у једном од резервоара , каже Миленко Вићентијевић, директор КЈП „Извор“. Иначе са овог водоизворишта водом се, поред мештана Ћовдина и Шетоња снабдевају још и житељи Великог Лаола и Петровца на Млави.

Током извођења радова у Шетоњу, водоизвориште су посетили представници локалне самоуправе на челу са председником СО Миланчетом Аћимовићем. 

 -Ово што се сада десило у Ћовдину требало је да се догоди пре двадесет година да је ондашња локална власт имала разумевања за предлоге који су долазили из месне заједнице Шетоње.  Они су још тада указивали на овај проблем и предлагали решења али је иницијатива остала без резултата. Од сада ће све бити другачије, Ћовдин ће имати континуирано снабдевање квалитетном  водом.  Битно је такође да је овим чином, прикључењем на филтерско постројење, омогућено и контролисање утрошка воде. У прилици смо да контролишемо количину воде која може да уђе у филтерско постројење и  количину воде која из филтерског постројења иде за насеља Ћовдин, Шетоње и даље ка Великом Лаолу и Петровцу на Млави, истакао је, поред осталог Аћимовић.