2020-09-06T11:07:33+02:00 6. септембра, 2020. 11:00 |

Риболов: Анђелија Радосављевић државни првак, Миа Шарановић вицешампион

Након прва два кола Државног првенства за кадете у Српском Милетићу која су кадетима Организације спортских риболоваца „СМУЂ“ донела добар резултат, у суботу 5. септембра на Дунавцу у Костолцу одржано је последње, треће коло у другачијим условим због Корона вируса-под маскама и посебним мерама безбедности.


Успех из Српског Милетића пружио је велику шансу пожаревачким кадетима за висок пласман. Како су се четири такмичара „СМУЂ“-а нашла у истом сектору, знало се да ће се за првака државе директно борити две Пожаревљанке: Миа Шарановић и Анђелија Радосављевић. Распоред такмичара у Ц сектору био је: Ц 1 Димитрије Петковић освојио II место, Ц 2 Никола Милисављевић VI место, Ц4 Анђелија Радосављевић I место и Ц5 Миа Шарановић III место. Коста Радосављевић који је пецао у сектору Д освојио је VI место.

          Миа Шарановић и Анђелија Радосављевић

У збиру секторских поена после трећег кола Анђелија Радосављевић заузела је прво место и постала државни првак за кадеткиње, Миа Шарановић постала вицешампион државе освојовши друго место, а Александра Павков из клуба „Српски Милетић“ била је трећа. Од дечака најбољи пласман имао је Димитрије Петковић, који је заузео осмо место у држави.

Ово је велики успех за „СМУЂ“, јер кадети у просеку имају 11 година. Но, за њих то није био проблем јер је уз таленат уложено доста труда и рада, али и подршка Клуба, тренера и родитеља.

– Држали смо се тактике и договора и освојили титулу државног првака, а и ако је та титула појединачна, сматрам да је део свих нас. Драго ми је што је са нашим такмичарима било преко двадесет људи из Пожаревца и Костолца који су били велика подршка. Захвалио бих се свим такмичирама на залагању, упорношћу, на часној и поштеној борби, родитељима који су нам били од велике помоћи, тренерима, Граду Пожаревцу, Спортском савезу града Пожаревца, спонзорима, руководству клуба. Без њихове подршке оваквог резултата не би било. Сигуран сам у једно:достојанствено смо представљали Град и Клуб, истакао је овом приликом Саша Радосављевић, председник Организације спортских риболоваца „СМУЂ“ Пожаревац.

                                                                                                                Влада Винкић