2021-06-26T08:44:53+02:00 26. јуна, 2021. 08:44 |

Риболов: Мишић из „Смуђа“ на трећем месту

На реци Ђетини изнад Ужица, средином јуна  одржана су два кола, треће и четврто Мушичарске Лиге Србије 2021. Ово је уједно био наставак двогодишњег циклуса изборног такмичења за репрезентацију Србије. У појединачној конкуренцији за назив првака Србије и избор репрезентативаца, такмичило се 20 риболоваца из 8 клубова међу којима и три такмичара ОСР „СМУЂ“ из Пожаревца. 

     Такмичаре је дочекао јако низак водостај за ово доба године, а временски услови су били нестабилни што је изузетно лоше утицало на „рад“ рибе током такмичења. И поред тога уловљено је доста рибе. Хватана је само поточна пастрмка, а највећу од равно 40цм уловио је Лука Димитријевић из екипе „Но1“  из Ваљева. 

      Првопласирана три такмичара: Дејан Пастроњевић („Клуб Мушичара“ Београд), Зденко Бребрић („Барица“ Инђија) и Александар Мишић (ОСР „СМУЂ“ Пожаревац) не могу ни помислити на опуштање у наставку такмичења јер су заостаци у секторским пласманима мали и практично првих 10-так такмичара и даље конкурише за назив првака државе. Најбољи пример за то је Милан Мартић (ОСР „СМУЂ“ Пожаревац) који је са првог места после 3. кола слетео на 8. у четвртом колу…

      Такмичари ОСР „СМУЂ“ Пожаревац, након велике борбе, тренутно су на 3. месту Александар Мишић, на 8. Милан Мартић и 19. Владимир Марковић.

      Лигу 2021. карактерише крајње неизвесно такмичење, мала разлика у пласманима и смене на врху табеле. Треба истаћи и да је дошло до изузетног напретка у такмичарском риболову у овој дисциплини – конкуренција је све јача. Следе завршна кола на реци Градац код Ваљева.