На четвородневном кампу у Бачком Петровцу у оквиру кога су одржана два тренинга и два кола Државне лиге за млађе категорије, међу кадетима надметали су се и представници Организације спортских риболоваца „Смуђ“ Пожаревац Никола Милосављевић,  Димитрије Петковић, Коста Радосављевић, Ђорђе Здравковић, Вељко Јовановић и Павле Крстић. Првог дана Милосављевић је освојио 6. место Петковић треће, Здравковић шесто Радосављевић четврто док су Јовановић и Крстић упркос напорима остали без пласмана. Другог дана у А сектору Милосављевић је на позицији А4 освојио 6 негативних поена, Здравковић на позицији А6 освојио је 7 негативних поена, Петковић је на позицији А8 освојио 5 негативних поена, а Јовановић је без пласмана. Радосављевић је у Ц сектору освојио 4. место и а Крстић је пецао је у Б сектору али без пласмана.

Након седам одржаних кола Димитије Петковић, најбоље рангирани такмичар „Смуђа“ на Државном првенству у категорији кадета, освојио је 22 негативна поена и као трећи стекао статус репрезентативца Србије.

– Шесторица кадета ће ускоро бити кандидати за висок пласман на следећем Државном првенству, али и озбиљан тим који ће убудуће представљати пожаревачки „Смуђ“, вели Саша Радосављевић, председник ове риболовачке организације и закључује:

-Састав тима који је пратио кадете чинили су тренери Милан Станковић и Лепомир Ђорђевић, такмичари Жељко Вуксић и Слободан Госта и родитељи Марко Петковић и Винко Милосављевић, те користим прилику да се захвалим управи Клуба на подршци и родитељима на сарадњи.

Такмичење је одржано у тешким условима високе температуре, јаког ветара и траве у води, но, уз логистичку подршку тренера и старијих такмичара, кадети су успели да остваре добар резултат.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content