На 42.Светском првенству у мушичарењу које ће се у септембру одржати у Словачкој у Виским Татрама репрезентацију Србије ће представљати чак три такмичара ОСР „Смуђ Пожаревац. Александар Мишић и Милан Мартић су добрим резултатима на Државном првенству 2022.године бранећи боје ОСР „Смуђ“ из Пожаревца изборили пласман у репрезентацију и ове године ће на Светском првенству као такмичари представљати Србију. Репрезентацију за ово престижно такмичење чини 5+1 такмичар и селектор-тренер. Трећи члан ОСР „Смуђ“ Пожаревац Владимир Марковић ће такође ове године бити у тиму репрезентације Србије као изабрани селектор-тренер за ову сезону. Владимир је као тренер са лиценцом ССРС и као такмичар који има велико искуство и иза себе: два Светска првенства и пет балканских изабран ове године за селектора-тренера репрезентације Србије у мушичарењу и покушаће да својим искуством на најбољи начин припреми екипу.

Поред стандардног тројца мушичарске секције ОСР „Смуђ“ Пожаревац, делегацију репрезентације Србије чиниће још четири такмичара: Димитријевић (Ваљево), Бребић (Нови Сад), Латовић (Нови Пазар) и Аргакијев (Ваљево-Београд).

-37.Светско првенство у мушичарењу 2017.године одржано је такође у Словачкој у истој регији и тада су у репрезентативном тиму били Мартић, Марковић и Димитријевић што ће овогодишњем тиму бити од великог значаја због претходног искуства јер је „свака река прича за себе“, а тројица поменутих такмичара је већ „прочитала“ већи део ове приче. Зашто већи део приче ? зато што су одређене реке које су биле такмичарски сектори у 2017.години избачене из такмичења, а додате су неке нове реке, али две реке: Орава и река Вах као и језеро Дединки ће и ове године као и 2017.год. бити у програму такмичења, каже председник “Смуђ“-а Славољуб Радосављевић

Мушичарска секција ОСР „Смуђ“ већ дужи низ година бележи одличне резултате на државним и међународним такмичењима, и сваке године има своје представнике у репрезантативним такмичењима, али ове године ће у репрезантативном тиму бити сва тројица стандарних такмичара на шта је ОСР „Смуђ“ Пожаревац као матични клуб веома поносан.

-Поред успешних такмичара мушичарске секције, важно је поменути да ОСР „Смуђ“ има и одличан подмладак у дисциплини пловак у кадетској конкуренцији и ове године за репрезентативни дрес су се изборила два млада такмичара. Добри резултати нису могући без озбиљне посвећености, али и опреме, прибора и других трошкова који прате овај спорт. Клуб улаже велике напоре како би обезбедио поребна средства за тренинге и такмичења који доносе успехе наших такмичара, али и поред великих напора не би било могуће обезбедитти довољно средстава без подршке Града Пожаревца и Спортског савеза Града Пожаревца којима смо веома захвални,  истиче председник “Смуђ“-а Славољуб Радосављевић.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content