1Одбор овогодишњег 64. Београдског фестивала документарног и краткометражног филма  уврстио је филм „Рођен као победник“ (“Born As a Winner“) пожаревачког аутора Жељка Јовановића у ревијални део .

Реч је документарној филмској причи о фудбалској легенди, Велибору Васовићу, рођеном Пожареваљину, која га прати од дечачких дана, доласка у Београд, играња у „Партизану“ , „Звезди“ и “ Ајаксу“, животу након фудбалске каријере, све до смрти 2002. године. Филм открива један однос према животу и спорту који данашње генерације готово да и не познају, где се заборавља, па и укида његова хумана и етичка функција. Васовићева пожртвованост и упорност у игри, његова правдољубивост и морални принципи, несвакидашња су појава у данашњем времену, а он сам спадао међу комплексне и интересантне личности који је, по речима његових пријатеља и саиграча, био далеко испред свог времена.

Иначе, текст за филм „Рођен као победник“ написао је Влада Винкић, сценарист и редитељ је Жељко Јовановић, а остварење је урађено у продукцији Студија за производњу кинематографских дела “ЈОВАНОВИЋ АРТ” и сарадњу Филмске куће „Фикс фокус“.

Филм ће на Фестивалу бити приказан у недељу 2. априла од 11,00 часова.

Share.

Comments are closed.

Skip to content