19692581_1608186925879982_5987885_nПриликом посете Београду и Нишу, Јан Ризли председник Ротари Интернационала, имао је прилику да се сретне са представницима Ротари клуба «Пожаревац – Виминацијум». Светомир Бата Мирковић, председник и Маша Самарџић, нови секретар пожаревачких ротаријанаца, су после краћег разговора господину Ризлију и његовој супрузи Џулијет уручили скромне поклоне којим су истовремено промовисали Парк «Виминацијум», Галерију «Милена Павловић Барили» и Град Пожаревац.

                    Иначе, од оснивања 2003. године до данас, Ротари клуба «Пожаревац – Виминацијум» је организовао и имплементирао велики број донаторских акција, међу којима је вредно поменутиучешће у усфинансирању и куповини станова и сеоских домаћинстава за избегла и прогнанан лица,  обезбеђење сонди за рано дијагностиковање трудноће, набавка беби опреме и средстава за хигијену Дечијем одељењу Градске болнице, куповина играчака пожаревачким вртићима, набавка инваилидских колица за НВО које се баве инвалидима, опремање сеоских библиотека на подручју Пожаревца и Малог Црнића, суфинансирање опремања Онколошке амбуланте и Дневне болнице у Пожаревцу, суфинансирање Пројекта «Знање је моћ»… али и учешће у финансирању бројних пројеката у земљи и свету.

                    Како је истакла Маша Самарџић, ротаријанци очекују прилив нових чланова јер их све заједно очекују бројне активности путем волонтерског рада и сусрета са члановима клубова како у земљи тако и иностранству.

                    -Град Пожаревац, са великим туристичким потенцијалом, богатом историјом и личностима које су га обележиле, увек ће бити плодно тло за сваки наш рад – закључила је Самарџић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content