Са радионице

Привредна комора Србије у сарадњи са Регионалном привредном комором Браничевског и Подунавског управног округа, 9. маја,  у конгресној сали хотела „Дунав“ у Пожаревцу, организовала је тематску седницу Парламента привредника у проширеном саставу „Како бити успешан у поступцима јавних набавки“.

На скупу су привредници упознати са изменама и допунама Закона о јавним набавкама који је у примени од 1. јануара 2024. године. Према речима Марије Марковић, представнице Привредне коморе која је задужена за праћење области јавних набавки, циљ је повећање конкурентности у поступцима јавних набавки, да више учествују мала, средња и микро привредна друштва и предузетници.

Јасна Јовановић и Марија Марковић

-Овом приликом објаснићемо привредницима шта на Порталу могу да пронађу од поступака јавних набавки за које су заинтересовани, и наравно показаћемо како да користе Портал, односно како да поднесу електронску понуду путем е – портала. То је једини начин сада за подношење понуда. Наши привредници су показали велику заинтересованост за област јавних набавки и за овакву врсту информисања уопште о систему јавних набавки. Ово је једна од радионица које организујемо у нашим регионалним привредним коморама и циљ нам је да прођемо кроз све регионалне коморе у Србији. Бенефити од ових обука јесу да се привредници упознају како могу да користе Портал јавних набавки, на који начин могу да поднесу понуде и како да пронађу поступке за које могу да буду заинтересовани, односно да дођу до неких нових послова и својих уговора са јавним сектором, истакла је Марија Марковић.

                                                                                                                                 Д.Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content