2020-06-29T18:47:20+02:00 29. јуна, 2020. 18:47 |

„Рудар 1933“ заслужено у вишем рангу

Костолачки фудбалери су после низа година поново у успону након пласмана кадета Фудбалског клуба Омладинско пионирске школе „Рудар 1933“ на друго место Друге кадетске лиге Подунавско – Шумадијске групе у сезони 2019-2020. 


Како је реч о клубу који је имао значајну подршку Градске општине Костолац, члан Привременог органа ГО Серџо Крстаноски наглашава да је опредељење ове Градске општине да помогне и подржи развој спорта, посебно млађих категорија фудбалера, рукометаша, одбојкаша, јер су они будућност Костолца, Пожаревца и Србије.

 Тим поводом је протеклог петка, у Цетру за културу Костолац, одржана конференција за медије на којој су уз кадете „Рудара 1933“ присуствовали Серџо Крстаноски, испред ГО Костолац, Драган Николић, директор Центра за културу, као и  председник и оснивач ФК ОПК „Рудар 1933“ Бојан Павловић и тренери Миша Мушић и Иван Недељков.         .   

– Захваљујући кадетима, после дуго година, Рудар ће се на јесен поново наћи на фудбалској мапи Региона западне Србије са клубовима. За само 8 месеци, кадетска и пионирска екипа костолачког Рудара 1933, показала је да може да се такмичи у Браничевској лиги. Захваљујучи играчима, тренерима, управи, и уз помоћ родитеља, успели су да се добро организују, а уз квалитетан рад дошао је и резултат, истакао је Крстаноски, и додао:

– ГО Костолац је препознала значај оснивања омладинских пионирских школа у Костолцу, које су значајна за развој младих и омладинског спорта. Како је фудбал данас спорт број један свуда у свету, циљ нам је да се што већи број деце бави спортом, да тренирају фудбал, да имамо 3-4 школована тренера са лиценцом, да „Рудар 1933“ игра квалитетну лигу Западне Србије, а одатле се стварају играчи за први тим. Такође, то је рецепт за све спортове, све клубове у Костолцу – ослоните се на децу из Костолца и наше околине.

Председник и оснивач ФК ОПК „Рудар 1933“ Бојан Павловић је истакао да су кадети постигли велики успех за врло кратко време, што је заслуга тренера, играча, али такође Градске општине Костолац, која је препознала значај и потенцијале оваквог начина организације и рада, као и подршке синдиката копова, електрана, Аутортранспорта, Прима, приватних предузетника као што су „100ић“, Галија, Нар и други:

– Највеће честитке свакако заслужују наши момци који су показали велику одговорност и својим трудом и радом постигли одличан резултат у овој сезони. Надам се да ће овај успех и сарадња са локалном самоуправом допринети да се у континуитету настави промоција развоја фудбала у нашем граду, јер су нам свима циљ млади и спорт који ће изнедрити квалитет, који смо показали да имамо, рекао је Павловић. 

Тренер Миша Мушић је додао да су иза овог тима напорна година и озбиљан рад:

– Више него заслужено смо ушли у виши ранг. Назаслужнија су наша деца, али и председник Бојан Павловић, који је био на услузи 24 сата, потом, Слађан Богдановић, спортски директор који је селектирао екипу прошлог лета, тренер Славиша Ђуровић, који је радио са кадетима у првом делу сезоне и поставио темељ ове екипе. Међутим, сав труд би пао у воду да нисмо имали финансијску потпору Градске општине. Овај виши ранг, Прва лига Србије, је врло скупа, тако да ће нам подршка бити још потребнија, али сматрам да су наши фудбалери показали да то заслужују, истакао је Мушић.  

А. М.