2021-02-12T08:29:53+01:00 12. фебруара, 2021. 08:29 |

„Рудар“ потврдио квалитет

Дугогодишњи члан нашег елитног такмичења, костолачки „Рудар“ изборио је и ове сезоне играње у плеј -офу, што је нова потврда квалитета.Супер лига (Архус) је подељена у две групе са по осам кубова. У групи „А“ су: „Војводина“ (Нови Сад), „Партизан“ (Београд), „Динамо“ (Панчево), „Дубочица 54“ (Лесковац), „Пролетер“ (Зрењанин), „Спартак“ (Суботица), „Кикинда Гриндекс“ и „Црвенка“.

У групи „Б“ су: „Металопластика“ (Шабац), „Железничар 1949“ (Ниш), „Рудар“ (Костолац), „Раднички“ (Крагујевац), „Црвена звезда“ (Београд), „Нови Пазар“, „Обилић“ (Београд) и „Шамот 65“ (Аранђеловац).

У плеј –оф лиги која се игра по дуплом бод систему за титулу првака државе бориће се по четири најбоље пласирана клуба из ове две лиге, а то су: „Војводина“, „Партизан“, „Динамо“, „Дубочица 54“, „Металопластика“, „Железничар 1949“, „Рудар“ и „Раднички“.

Плеј – оф  лига стартује 20. фебруара. Пре тога „Рудар“ ће играти куп утакмицу са победником из сусрета „Јагодина“ – „Топличанин“.

„Рудар“ је постигао велики успех пласманом међу осам наших најбољих рукометних клубова, потврдивши да је без премца у Браничевском округу и шире. 

На челу Клуба налазе се председник Ненад Јанков, директор Клуба Зоран Костић и шеф струке, искусни тренер Драган Ајдачић.

У овој генерацији носиоци игре су Милош Тица, Милош Милошевић, Владимир Димитријевић, Ненад Недељковић, Петар Панић, уз њих су и Скендер Татари, Игор Недељков, Марко Ристић и голмани Дарко Димитријевић, Милош Вуковић и Милош Станковић.

Најефиксанији голгетер и један од најбољих стрелаца  је архитекта игре, средњи бек Ненад Недељковић, а тренутно на петом месту ранг листе голгетера су Воркапић 192/13, Шотић 102/13, Ракић 100/13, Мајсић 93/13 и Недељковић 89/11 који има две утакмице мање у односу на своје ривале (дао је 89 голова у 11 утакмица). 

Друга екипа (омладинци) успешно игра у Првој лиги Запад, групи „А“ у којој се налазе „Слога“ (Петровац на Млави), „Локомотива“ (Лапово), „Јединство 1974“ (Крњево), „Карађорђе“ (Топола), „Шамот 65 – 2“ (Аранђеловац), ОРК „Млади радник“ (Пожаревац), „Паланка“ (Смедеревска Паланка), „Смедерево 2“, „Ударник“ (Лозовик) и Осипаоница.

Из свега набројаног са правом се може рећи да је Костолац град рукомета у коме прави рукометни радници резултатски остварују и плански трасирају стабилан пут своме клубу за још успешнији развој и блиставу будућност.

                                                                                       Р. Сандић