После завршених мечeва у регуларном делу сезоне Супер “Б” лиге (исток-запад), овог викенда почео је плеј-оф и борба за пласман у Суперлигу. У никад неизвеснијем и узбудљив­јем такмичењу по четири тима из обе групе обезбедиле су пласман у завршницу и бориће се за улазак у елиту. На премијери доигравања, Рудар из Костолца савладао је РК “Лозница” резултатом 34:27 (16:14).

За разлику од групе Север/Центар где је било изненађења у поретку прва четворопласирана тима, у Исток/Запад конференцији четири фаворита су стигла до завршнице. Највеће шансе, према процени рукометних зналаца, за одлазак у виши ранг има управо костолачки Рудар, који је прошле сезоне и напустио друштво најбољих. Ипак све то треба доказати на терену. Највећи конкурент ће им бити Шамот, док ће шансу из прикрајка вребати Гоч и Лозница.

Управо су Костолчани дочекали екипу Лознице у суботу, 13. априла и убедљиво је савладали резултатом 34:27 (16:14). Гости су се добро држали у првом делу игре, у пар наврата чак и водили и све време нису дозволили да домаћи направе разлику више од једног гола. Међутим, екипа Драгана Ајдачића је “додала гас” у наставку утакмице, постепено повећавала вођство да би мирно ушла у завршницу завршивши сусрет са седам голова разлике.

Код гостију најбољи појединац био је Александар Драгутиновић са 10 голова, док су се код Рудара истакли Данијел Радисављевић са 8, односно Александар Стојановић и Јакша Вјештица са по 7 голова.

– Наш циљ је јасан, а то је пласман у Суперлигу. Надам се да ћемо кроз што бољу игру да се домогнемо највишег пласмана. Знамо да неће бити лако, чека нас веома тежак задатак против ривала који има такође имају високе амбиције. Мислим да ће све наредне утакмице плејофа бити неизвесне, без изразитих фаворита. – рекао је након овог меча Драган Ајдачић, шеф стручног штаба Рудара.

Реванш утакмицу ова два тима играју у среду, 17. априла у Хали у Лозници за почетком у 18 часова.

С.С.

Share.
Leave A Reply

Skip to content