Фудбалски клуб „Рудар“ из Костолца јесењи је првак Браничевске окружне лиге ФСБО такмичарске 2020/2021. године, чиме је осигурао улазак у Подунавско – шумадијску зонску лигу.

Тим поводом су градоначелник Пожаревца Саша Павловић, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и председник Браничевског окружног савеза Томислав Ивановић, уручили заслужени пехар младим играчима Рудара. 

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је уз честитке истакао:  

– Ово је велики успех за Костолац и Пожаревац, без обзира што је традиција „Рудара“ игра у Српској лиги. Ово је само први корак, а на нама је да у наредном периоду помогнемо клубу, како кроз квалитетан стручан рад, тако и кроз добру селекцију.  

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић, истакао је да је „Рудар“ спортски драгуљ Костолца и клуб који има велику традицију. 

– Надам се да ће освајање ове лиге и пласирањем у виши ранг бити само један корак више да клуб врати стару славу коју је имао у прошлости. Град Пожаревац ће наставити да улаже у спорт, да помаже клубовима, како финансијски, тако и кроз побољшање спортске инфраструктуре, рекао је Павловић.

Додели пехара присуствовали су и председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, чланови Већа ГО Маријана Божић и Срђан Радовановић, заменик председника Градске општине Дарко Грубетић, чланови Већа Града Пожаревца Милан Јовић и Иван Пантић и председник Градског фудбалског савеза Владан Динић.   

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content