Најквалитетнији мушки рукометни клуб у Браничевском округу је костолачки Рудар који се једини такмичи у Супер лиги Србије. У конкуренцији 12 екипа: Динамо (Панчево), Железничар 1949 (Ниш), Нови Пазар, Дубочица 54 (Лесковац), Партизан (Београд), Кикинда Гриндекс, Спартак Војпут (Суботица), Пролетер (Зрењанин), Обилић (Београд), Шамот 65 (Аранђеловац) и Црвена звезда (Београд), јесењи део првенства Костолчани су завршили на седмом месту са 12 бодова. Пласман није баш задовољавајући. Кикинда на шестом месту има три бода више. Испод Рудара су: Суботичани (12), Зрењанинци (9), Аранђеловчани и оба београдска клуба Обилић и Црвена звезда су на зачењу са по 8 бодова.

Други део првенства за зелено – црне биће пресудан у борби за опстанак у елитном каравану. Рудар има снаге и могућности да то оствари. Припреме којима руководи тренер Драган Ајдачић почеле су 10. јануара. У плану је одигравање неколико утакмица провере. Првенствена трка се наставља 2. фебруара кад се гостује у Новом Пазару, а затим игра код  куће са лесковачком Дубочицом 54, па у Аранђеловцу са  Шамотом  65… Уколико би се освојила 2 или 4 бода из ова три сусрета, старт би био изврстан.

Костолчани као најбољи клуб у Браничеву имају одговоран задатак да остану међу најбољим српским мушким екипама.То би много значило за рукомет у нашем округу јер МРК „Пожаревац“ је одлуком руководства, због финансијских проблема одустао од такмичења у Супер „Б“ лиги, тако да је град Пожаревац много изгубио јер је рукомет у Пожаревцу својевремено био веома популаран.

У трећем рангу такмичења Прве лиге „Центар“ је 13 клубова: Рекреативо (Београд), Раднички (Обреновац), Синђелић (Београд), Раковица, Металопластика 2, (Шабац), Уб, Нови Београд, Металац (Ваљево), Партизан 2 (Београд), ПКБ (Падинска Скела), Црвена звезда 2 (Београд), Лозница и петровачка Слога. Дуго су момци са Млаве били на челу табеле, да би јесењи део завршили на другом месту. Први је Рекреативо (Београд) са 21, а Слога друга са 18 бодова. Шанса за освајање титуле првака, која води у виши ранг (Супер Б лигу) је на дохвату руке. Слога има добру екипу и максималне услове да се то и оствари.

Најнижи ранг је Друга лига центар „Д“ има 9 клубова: Рудар 2 (Костолац), Јединство 1974 (Крњево), Смедерево 2, Умчари, Лазаревац, Осипаоница, Паланка (Смедеревска Паланка), СУ Младеновац и Ударник (Лозовик). Костолачки  омладинци су убедљиво први.То је још једна потврда доброг рада рукометних радника из града енергетике. Запрао ти младићи су гарант сигурне будућности Рудара који ће још дуго бити најбољи мушки рукоменти клуб у Браничевском округу.

                                                                                                                   Р.Сандић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content