Костолачки Рудар је једини мушки клуб који се из Браничевског округа такмичи у елитном рангу Супер лиги Србије. Сви остали клубови из Браничевског округа (обзиром на то да је угашен пожаревачки МРК „Пожаревац“) су чланови Прве српске лиге, која је  уствари, основни ранг такмичења  из кога нема испадања.

 Прошле сезоне 2020/21. играло се у лиги „Запад–А“која је имала 11 клубова: Слога (Петровац на Млави), Локомотива (Лапово), Карађорђе (Топола), Шамот 65-2 (Аранђеловац), Јединство 1974 (Крњево), ОРК Млади радник (Пожаревац), Паланка (Смедеревска Паланка), Рудар 2 (Костолац), Смедерево 2, Ударник (Лозовик) и Осипаоница.

Како је дошло до реорганизације, у предстојећој сезони 2021/22. сви клубови играће у Првој лиги „Исток-А“ која такође има 11 клубова: Оспаоница, Рудар 2, Јединство 1974, ОРК Млади радник, Ударник, Слога, Ђердап (Голубац), ОРК Бор, Мајданпек, Зајечар 1949 и РК Борско језеро.

Састав нове лиге није ништа јачи по квалитету од претходне, а фаворит је опет Слога из Петровца на Млави, која није успела у баражу да избори улазак у виши ранг (Другу лигу) као и Зајечар 1949.

Пожаревачки ОРК Млади радник, који је претходне сезоне био шести (21, )може да се умеша у борбу за прво место, док костолачки Рудар 2 нема никакве више аспирације,  основни му је циљ да се омладински састав у тој лиги играчки кали и стиче искуство.

Парови 1. кола – Пожаревац: ОРК Млади радник – ОРК Бор. Зајечар: Зајечар 1949 – Рудар 2. Лозовик: Ударник – Осипаоница. Петровац на Млави: Слога – Ђердап. Крњево: Јединаство 1974 – Мајданпек. Слободна је екипа Борско језеро.

 Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content