На Државном школском првенству у рукомету, за ученике средњих школа, такмичари Техничке школе “Никола Тесла” из Костолца, заузели су друго место у групи Б, док су у утакмици за треће место изгубила од екипе Гимназије „Патријах Павле” из Београда, заузевши 4. место у Србији. Надметање је одржано 17. и 18. маја, у Великом Градишту и Сребрном језеру.

На завршни турнир пласирало се осам најбољих екипа у Србији. Одлуком жреба, ТШДУ „Никола Тесла“ била је у групи Б, коју су чиниле још три екипе, Економско-трговинска школа из Врања, Гимназија „9. мај” из Ниша и Техничка школа „Милета Николић” из Аранђеловца. Групу А чиниле су школе из Кикинде, Зубиног Потока и две из Београда.

Ученици који су заузели четврто место у Србији и на најбољи начин представљали Техничку школу су: Вук Јовановић М11, Стефан Костић Е22, Немања Илић Е22, Петар Гајић Е22, Стефан Дедић Е22, Огњен Дамњановић Е22, Страхиња Ђорђевић Р21, Василије Величковић Е21, Алекса Младенов М22, Младен Спасић М22, Никола Дончић М41 и Армандо Мурина М42.

Ученике је водио профeсор физичког васпитања Марко Сузић.

 

Извор: Сајт Техничке школе Костолац

Share.

Comments are closed.

Skip to content