2019-07-31T08:57:58+02:00 31. јула, 2019. 08:57 |

Руководствo Општине Мало Црниће у Врбници

У Месној заједници Врбница, мештани и одборници разговарали су са општинским руководством о даљим инвестицијама, тренутним потребама, проблемима и питањима од значаја за грађане ове месне заједнице и малоцрнићке општине.

Испред локалне самоуправе присуствовали су председник Општине Малиша Антонијевић, председница Скупштине Горанка Стевић, заменик председника Општине Горан Дачић и заменик начелника Општинске управе Драган Митић, а ово окупљање је иницирала коалициона већина села Врбница.

Домаћин састанка био је председник Савета Месне заједнице Врбница Славољуб Јанковић, који је указао на важност оваквих окупљања. Значајна тема била је пољопривреда. Драгослав Пауновић, Драгиша Ђорђевић и Велизар Милосављевић говорили су о цени пољопривредних производа и горива и стању атарских путева. Одборник Никодије Адамовић, који је и члан Националног савета Влаха, подсетио је на то да је Врбница влашко село са 130 домаћинстава и додао да је у последње време доста инвестирано од стране општине и грађана у асфалтирање улица, изградњу 600 метара атарског пута, сређивање и адаптацију Дома културе, Дома ловаца… али да постоје још неки проблеми које Месна заједница не може сама да реши.

Председник Општине Малиша Антонијевић указао је на то да су дискусије грађана конструктивне и да ће Општина у складу са могућностима и овлашћењима предузети све да се одређени проблеми у селу реше:

– Купљен је трактор за потребе ЈКП, који има више функција и који ће у скорије време доћи у Врбницу и покосити траву и растиње и очистити дрвеће поред пута. По питању канала, Општина нема надлежност, али затражићемо од овлашћене организације да предузме потребне мере. Одредићемо финансијска средства да се колометар пута наспе ризлом, рекао је Антонијевић и додао да се очекује да крајем ове или почетком идуће године почне коришћење гаса.

– Министарка Зорана Михајловић је одредила средства за преасфалтирање 2 километра државног пута бр. 107Б. Општина ће помоћи изградњу Спомен чесме у центру Врбнице. Ових дана биће асфалтом закрпљене рупе од стране ЈКП. Када је реч о нестанку струје, имам информацију да је проблем на територији општине Петровац. На питање о гашењу школе, ту није реч о вољи Општине, нити председника, већ је законом прописан број ђака који школа мора да има. Такође бих истакао добар одзив на иницијативу коју је Општина покренула, а реч је о позиву грађанима да се изјасне о томе шта би било добро да се планира у буџету за 2020. годину.

                                                                                                                      Р. Н.