У организацији Националног спортског савеза слепих и слабовидих Србије, у Пожаревцу је одржано 51. екипно Државно првенство у шаху за слепа и слабовида лица. Домаћин овог спортског догађаја у Пожаревцу били су Клуб за спорт и рекреацију слепих „Полет“ и Међуопштински савез слепих и слабовидих.Добродошлицу такмичарима и гостима на отваpању пожелели су председници „Полета“ и МО Савеза слепих Живослав Ивановић и Божидар Бојковић, који су истакли да је велика част организација једног овако великог такмичења што говори о поверењу Националног спортског савеза у Пожаревац и наш клуб.

             -Током недавног сусрета са председником Србије Александром Вучићем, договорено је да се 3. децембра организује један меч у коме би учествовали и представници Владе. Надам се да ће се овај договор испоштовати. Настојимо да у оваквим сусретима промовишемо могућности слепих и слабовидих спортиста у овом случају шахиста. Међу такмичарима Државног првенства је и неколико европских и светских првака, истакао је Божидар Бојковић, председник МО Савеза слепих Пожаревац, који се захвалио на помоћи коју им пружа локална самоуправа.

Резултати екипног Првенства слепих и слабовидих Србије

 

  1. СКС „Напредак“ Београд                                             

  2. ШКС „Анпасан“ Нови Сад                                            

  3. ШКС „Свитање“ Ниш                                                                   

  4. Савез слупих Велика Плана                                                     

  5. МОСС Крагујевац                                                           

  6. КСРСС „Полет“ Пожаревац

  7. СКС „Светслост“ Кикинда

  8. Школа „Вељко Рамадановић“ Земун

  9. МОСС Косовска Митровица

  10. СКС „Чивија“ Шабац

          

Председник Националног спортског савеза слепих и слабовидих Србије Петар Врањковић подсетио је да је прошле године у Пожаревцу одржано Појединачно сениорско шаховско првенство. С обзиром на то да је организациаја била одлична, Пожаревац је завредео и овогодипње домаћинство. Фер борбу и тријумф најбољих, осим Петра Врањковића, такмичарима је пожелео и Војкан Петровић, председник Шаховског савеза Браничевског округа.

             Отварању турнира испред локалне самоуправе присуствовали су чланови Градског већа Дејан Крстић и Ана Миљанић, која је повлачењем првог шаховског потеза озваничила почетак надметања.

М. П. 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content