2021-03-15T14:28:22+01:00 15. марта, 2021. 14:28 |

Са мањинама о развоју образовања

Фото: Национални савет Влаха

Предлог Стратегије развоја образовања у Србији, за период до 2030. године, био је тема дијалога у Палати Србије, у којем су уз представнике релевантних домаћих институција и појединаца учествовали и представници Европске уније и националних савета националних мањина.

Испред Националног савета влашке националне мањине, у дијалогу је учествовао председник Извршног одбора Радиша Драгојевић, који је тим поводом указао на значај активног учешћа националних савета у обликовању предлога Стратегије развоја образовања, као стуба очувања културе свих националних мањина, а тиме и Влаха:

– Активним дијалогом трасирамо пут будућег развоја, афирмације и представљања влашког језика и писма. Морам да похвалим велике напоре министарке Гордане Чомић, која својом иницијативом представља интересе мањина и њихов значај за Републику Србију, истиче Драгојевић.

Током дијалога у Палати Србије, окупљенима су се уз министарку за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордану Чомић, обратили и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, народни посланик и председник Одбора за људска и мањинска права и родну равноправност Муамер Бачевац, заменик шефа Мисије Савета Европе у Београду Надиа Ћук и координатор националних савета националних мањина Борче Величковски.