2017-03-14T11:35:51+01:00 14. марта, 2017. 11:35 |

Са предизборног митинга Александра Вучића: Да градимо Србију!

vucicЛидер Српске напредне странке и председнички кандидат владајуће коалиције Александар Вучић, предизборну кампању је наставио посетом Пожаревцу. У препуној Хали спортова, пред око пет хиљада људи, 9. марта је одржан предизборни митинг на којем је Александар Вучић поручио да је поносан на углед Србије, али и да га брине жеља опозиционих лидера да земљу врате у прошлост, изазову немире и македонски сценарио у Србији. Он је рекао да због свега што је српска власт чинила у претходне три године људи из целог света почињу боље да разумеју Србију.

            -Осећам се поносно што сам део вас који је успео да представи другачију, бољу и успешнију Србију.

            Вучић је позвао чланове своје партије да се не односе на негативан начин према својим коалиционим партнерима.

IMG_5923            -Потребно је да нас буде што више, нас који хоћемо модерну и пристојну Србију. Време је да се и ми у Србији навикнемо на победе. Да будемо успешни, а не неуспешни и да нам буде нормално да идемо напред, а не уназад. Свакога дана можете чути најтеже речи увреда и такав речник није постојао до сада на политичкој сцени Србије. Без обзира на то, не узбуђујем се превише, због њихових тешких и ружних речи. Радио сам одговорно  и поштено, урадили смо све што смо могли за своју земљу и грађане. Брине ме та жеља опозиције да изазове немире и нереде у Србији. Успех за Србију је мир и стабилност. Успех је да размишљамо о нашим радницима, сељацима и фабрикама, а не о сукобима и нередима. Ма колико претили и викали, шта год чинили и радили, нећу им дозволити да угрозе мир ваше деце. Пред нама је много тога што треба да учинимо. Србија ће бити сигурно добро место за све и моћи ћете да живите од свога рада. Ускоро ћемо градити пут Петровац – Жагубица после готово 70 година, да људима Источна Србија буде доступнија. Отворићемо нове фабрике и погоне. Даваћемо новац за развој туризма како би привукли туристе.

            Александар Вучић је додао да зна да се грађани Србије не плаше оних који би да земљу врате у прошлост, баш као што их се ни он не плаши.

            -Наш посао је да се изборимо за Србију тако што нећемо дозволити да се врати у прошлост, тако што ћемо храбро да се боримо за будућност. На увреде ћу да им одговорим мукотрпним радом, још тежим и напорнијим, и још бољим резултатима. Избори ће протећи у миру и демократској атмосфери. Ако изгубимо честитаћемо, ако победимо радоваћемо се један дан и идемо да радимо.

                                                                              ЕНЕРГИЈА И МАРЉИВОСТ

IMG_5932            Члан Председништва СНС-а и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је истакао да га изненађује бахатост Вука Јеремића, Саше Радуловића, Саше Јанковића, сва мржња и деструкција њихових речи које упућују Вучићу и грађанима.

            -Чини ми се да из пуке мржње према Александру Вучићу виде само једну боју којом је офарбана школа у Пожаревцу, а не виде изолацију која ће деци пружити топлоту. Када су они били на власти деца су се смрзавала. Иако сам мислио да не виде, схватио сам да виде. Једина њихова жеља је да се врате на власт и да поново пљачкају Србију. Држава припада вама, а не тајкунима и другим кандидатима. Зато 2. априла имамо задатак да победи Вучић и Србија, поручио је Стефановић.

IMG_5951            Драмски уметник из Пожаревца, Слободан Боба Степић је казао да Вучић има све особине великог државника и да је зато одлучио да му пружи апсолутну подршку.

            -Видео сам код њега огромну енергију, спремност на марљив рад и личну жртву. Убеђен сам да ћемо имати бољу, бржу и јачу Србију. То видим и у Пожаревцу, код наших људи и градоначелника Банета Спасовића. Као професионални глумац, могу да оценим када неко глуми, глумата, а када је искрен. Сигуран сам да Александар Вучић нити глуми нити глумата, већ уводи наш брод у мирну луку која се зове пристојна и богата Србија, навео је Степић.

                                                     КАПИТЕН СА ЗНАЊЕМ И ИСКУСТВОМ

IMG_5976              Говорећи на митингу у Пожаревцу, лидер Покрета социјалиста и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин је истакао да је Србија дуго чекала да на њено чело дође човек који је воли, као што је то Александар Вучић.

            -Дуго и предуго Србија није била тако усправна и поносна, дуго и предуго Србија није била тако достојанствена, дуго и предуго Србија није тако побеђивала. Захваљујући човеку који је имао храбрости да говори када су други ћутали, захваљујући једном човеку Александру Вучићу, Србија данас побеђује.

            Он је навео да је Србија први пут победила „без иједне разбијене српске главе и без капи проливене српске крви“ у Међународном суду правде у Хагу, који је одбио Изетбеговићев захтев за ревизијом тужбе против Србије, и у вези са формирањем војске Косова, против чега су се изјаснили и НАТО и САД.

IMG_5986            Капитен Одбојкашког клуба „Млади радник“ Ивица Јевтић је констатовао да је Србија успешна у колективним спортовима и да у сваком колективном спорту постоји капитен који контролише ток игре, који зна шта треба да уради и који сноси највећу одговорност. Он је додао да за највеће успехе Србија има два најважнија услова – добар и вредан народ и капитена који има знање, искуство и победнички дух – Александра Вучића.

            На митингу је говорио и председник Покрета Снага Србије Богољуб Карић који је рекао да је данас тешко наћи способне и одговорне људе као што је Александар Вучић, те IMG_5992да му је потребно дати апсолутну подршку.

            -За три године све је измењено. Постоји ред и организација. Вучић је урадио нешто што другима није пошло за руком ни за три деценије. Ми смо данас једна од ретких земаља у Европи која бележи раст. То нам даје наду да ће бити све више фабрика и све више радних места. Све захваљујући нашем победнику Вучићу коме верују не само у Србији, већ и у свету, закључио је Карић.

                                                                                                                                                                                     Д. Динић