2017-02-06T09:10:57+01:00 6. фебруара, 2017. 09:10 |

Са седнице Општинског већа у Петровцу на Млави

Даље опремање ватрогасно-спасилачке јединице

srb-28-PETROVAC-NA-MLAVI-SO-PetrovОснивање комисије за утврђивање праваца односно промене праваца општинских путева, била је једна од 20 тачака дневног реда последње седнице Општинског већа у Петровцу на Млави којом је председавао Душко Нединић.

Заменик председника Општине Горан Ристић истиче да је решење о оснивању Комисије донето једногласно у складу са Законом о путевима и да је суштина у томе да по захтеву заинтересованих страна, чланови комисије морају да изађу на терен и утврде чињенично стање. У случају оправданости захтева, формира се предлог одлуке за утврђивање промене правца општинског пута. Коначну одлуку о томе доноси Скупштина општине. На подручју Општине Петровац на Млави евидентан је већи број некатегорисан путева и оних који се не користе онако како је то у катастру одређено.

Чланови Већа разматрали су и предлог за доделу средстава спортским организацијама за њихово редовно финансирање. Ове године за разне спортске активости у општинском буџету планирано је 38,5 милиона динара.

У наставку седнице било је речи и о захтеву Ватрогасно – спасилачке јединице за њено боље опремање.

-Ватрогасно – спасилачка јединица је до промене власти у Опшини била у јако лошој ситуацији. Мислим да је претходном општинском руководству било у интересу да се ова јединица измести у Пожаревац и да одатле дејствује. Јасно је да би то било катастрофално за Општину, не само у сутуацијама заштите од пожара, већ и у осталим ванредним ситуацијама. Ми смо закључили да је неопходно да ова јединица буде лоцирана на подручју наше Општине и да јој финансијски помогнемо како бисмо је модернизовали ради ефикаснијег деловања, истиче Ристић.

Подсећања ради, у децембру прошле године, Ватрогасно – спасилачка јединица добила је нову опрему, алат неопходан приликом интервенисања у тешким саобраћајним удесима за сечење лима и извлачење повређених. Такође, за потребе ватрогасаца и спасилаца, набављено је и ново возило.