2021-07-10T08:34:37+02:00 10. јула, 2021. 08:34 |

Са спортских терена

„Млади радник 1926“ почeo са радом

Пожаревачки српсколигаш „Млади радник 1926“ који наредне јесени слави свој 95. рођендан, почео је са припремама за нову првенствену сезону (2021/2022). Тренер Жарко Јовановић на вашаришту извршио је прозивку, а потом и одржао први тренинг на Градском стадиону.


Ранковић напустио Рабровце

Новог члана Српске лиге „Запад“ рабровски РСК напустио је тренер Саша Ранковић, који се повукао из разлога што жели да настави даље школовање и усавршавање  у тренерској струци и добије УЕФА лиценцу.


Влајовић нови кормилар српсколигаша РСК

Пожаревачки фудбалски тренер Владимир Влајовић преузео је кормило српсколигаша РСК из Раброва. Влајовић је прву прозивку и први тренинг одржао у недељу, 4. јула, на стадиону „на брду“.


РСК добио прво појачање

Прво појачање за наредну српсколигашку сезону је повратник из Албаније, интернационалац Никола Милановић, познати голгетер са надимком „гол – машина.“  


Српсколигашима рок осам дана

Нови српсколигаши Запада у року од осам дана морају да доставе спискове регистрованих играча за све три селекције (сениори, јуниори и кадети) које се такмиче у лигама ФС РЗС. Млађе екипе неће моћи као домаћини да играју утакмице на теренима другог савеза, већ искључиво на терену својих клубова на којима играју и сениорски тимови.     


Школа за фудбалске тренере

Тренерска организација ФС БО расписала је конкурс за стицање УЕФА „Ц“ лиценце. Пријаве заинтересовани кандидати могу поднети у матичним савезима (ОФС). 

Детаљи о раду Школе и месту њеног одржавања биће познати у јулу. Формулар за пријаву података и потребне документације налазе се на сајту ФС РЗС, подробније информације могу се добити од Горана Стокића, председника организације фудбалских тренера (ОФТ) при ФС.


Пожаревљани на летњим припрема

Пожаревачки фудбалски клубови, односно школе фудбала које негују и школују младе таленте, налазе се на летњим  припремама. ФК „Трон“ је у кампу Банско у Бугарској, а чланови Школа фудбала „Брајовић“ на Копаонику.

Раде Сандић