Шах клуб Рудар (Костолац) је на турниру у Зајечару освојио прво место у конкурнцији 12 екипа и поново постао прволигаш. На првом турниру одржаном у Пожаревцу, без пораза освојено је прво место, које је задржано и одбрањено и у Зајечару.

        -Нисмо добро статовали. Са екипом Свитања било је 4:4, али како су и нама најближи ривали кикснули, то овај резултат није утицао на коначан пласман, односно, прво место је задржано и остварен је велики успех. У наставку били смо опет стабилни и у шампионском стилу два кола пре завршетка ткамичења, постали прваци. Титулу смо изборили без пораза са само три ремија, каже председник клуба Бобан Максимовић.

        Иначе, председник Максимовић је и  сам  врстан  шахиста и стандардни играч. Претпоставља да ће овај  успех дати постицај за нову афирмацију шаха у Костолцу и Пожаревцу.

       -Као прваци добили смо медаље и велики пехар. Наша екипа је стварно била квалитетна у сваком погледу. Сви играчи заслужују похвале, то су прави шахисти, људи великог спортског срца и верујем да ћемо и у елитном рангу такмичења достојно репрезентовати костолачки и шах Браничевског округа  јер „један смо род“ – Gens una sumus, каже са осмехом Максимовић.

       Коначна табела:

Рудар (Костолац) 58, Глубочица (Лесковац) 50,5, Каблови (Јагодина) 47,5, Наис (Ниш) 47,5, Мајданпек 46, Радник (Сурдулица) 48,5, ВГСК (Велико Градиште) 45,5, Свитања (Ниш) 46, Куршумлија 44, Пожаревачки ШК 36,5, Част и Слава (Пирот) 30, Раднички (Ћуприја) 28.

                                                                                                                                                    Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content