2020-02-27T08:36:44+01:00 27. фебруара, 2020. 08:36 |

ШАХ: Победнички пехар Душану Петровићу

На недавно организованом кадетском првенству Централне Србије у шаху учествовало је 29 шахиста из Браничевског округа.


 Најбољи резултат остварио је Душан Петровић, члан пожаревачког шаховског клуба који се у групи до 12 година, са освојених 8 поена из 9 кола, пласирао на 1. место. Петровић је освојио пехар и златну медаљу Шаховског савеза Централне Србије. Он је прошле године освојио друго место на првенству централне Србије, а на државном првенству делио је 3. и 4. место. Душан је шахом почео да се бави у четвртој години, а члан Шах клуба Пожаревац је од седме године, где је део сениорског тима. Са свих такмичења до сада враћао се са медаљама.

        Душан Петровић

Наталија Станојевић је у групи кадеткиња до 8 година била трећепласирана и освојила је бронзану медаљу.

На финални турнир кадета Републике Србије у својим групама пласирали су се Данило Милошевић из Пожаревца (до 8 година), Петровчанин Алекса Стефановић (до 10 година), Стефан Ракић из Пожаревца (до 12 година) и Урош Славковић из Великог Градишта (до 14 година).

Када је реч о старијим групама Константин Канђолас из Пожаревца (до 16 година) и Кучевљанин Лазар Николичић (до 18 година) заузели су треће место и освојили бронзане медаље, док је Стефану Томићу из Божевца (до 16 година) припало 4. место.

У финале турнира за кадеткиње пласирале су се Искра Белић из Петровца (до 10 година), Наталија Јовановић из Пожаревца (до 12 година), Магдалена Илић из Петровца (до 12 година) и Богдана Савић из Пожаревца (до 14 година).

Р. Р. Н.