У Пожаревцу је одигран први део Друге шаховске лиге Централне Србије на коме је учествовало 12 екипа. После пет одиграних кола једино је ШК „Рудар“ забележио свих пет убедљивих победа и са максималних 15 освојених бодова налази се на првом месту. Предстоји одигравање другог дела првенства ове лиге, од 4. до 7. октобра у Зајечару. Ако Рудар задржи водећу позицију пласираће се у Прву лигу Србије.

      – Нисмо случајно у тако јакој кокуренцији освојили прво место. Верујем да можемо и у другом делу првенства да се задржимо на челној позицији и као шампиони уђемо у Прву лигу. Конкуренти су нам екипе из Сурдулице, Лесковца, Великог Градишта и Јагодине. За нас из Костолца пласман у Прву лигу био би изузетан успех. Зато честитам свим играчима на досадашњим добрим партијама и очекујем да ће тако наставити, каже играч и председник Клуба Бобан Максимовић.

        Играчки састав ШК „Рудар“: Дејан Марјановић, Душан Јовановић, Алекса Крстуловић, Небојша Ђорђевић, Мите Зафировски, Бобан Максимовић, Жељко Николић, Ненад Турудић, Милош Крстић, Мирољуб Трифуновић, Милена Михајловић, Јована Милошевић, Небојша Тошић, Милица Милошевић, Александар Новаковић и Предраг Нешић

        Табела: Рудар (Костолац) 15, Радник (Сурдулица) и Дубочица (Лесковац) по 12, ВГСК (Велико Градише), Каблови (Јагодина) по 10, Куршумлија и Наис (Ниш) по 7, Мајданпек 6, Свитања (Ниш) 4, Пожаревачки ШК 3, Част и слава (Пирот) и Раднички (Ћуприја) 0.

                                                                                                                                                                                                   Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content