У Костолцу је успешно протекла још једна у низу акција добровољног давања крви током које су прикупљене 43 јединице крви. Трансфузијски аутобус је  био постављен на две локалције, најпре у кругу Привредног друштва „Георад“ у Дрмну, а потом у Костолцу, испред Дома културе.Акцију су реализовали Институт за трансфузију крви Србије и Организација Црвеног крста Пожаревац, у сарадњи са Градском општином Костолац и руководствима и синдикатима привредних
друштава „Георад“, „Костолац услуге“, „Аутотранспорт“.Том приликом је председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски истакао да је добровољно давање крви изузетно хумано дело од непроцењиве вредности, које одузима свега неколико минута, а може спасити нечији живот. Такође је подсетио на дугогодишњи статус Града Пожаревца и Градске општине Костолац као најхуманијих
средина у Србији и додао:
– Добар одзив најбољи је показатељ високо развијене свести грађана о значају добровољног давања ове драгоцене течности. Крв која се прикупи биће за потребе како свих грађана Србије, тако и за потребе наших суграђана који се лече у пожаревачкој Општој болници и на клиникама и здравственим установама у Београду. Захваљујемо се свима који су учествовали и позивамо суграђане да се у што већем броју одазову и следећим акцијама Црвеног крста Пожаревац, јер једна дата јединица може спасити до три људска живота, истакао је Крстаноски, који је акцији присуствовао заједно са сарадницима, замеником Дарком Грубетићем и помоћницом Мајом Здравковић.

Секретар Организације Црвеног крста Пожаревац Јелена Рашић захвалила се руководству Градске општине Костолац, руководству и синдикатима ПД „Георад“, „Костолац услуге“ и „Аутотранспорт“ на подршци у реализацији данашње акције добровољног давања крви, чиме су даливелики допринос да резерве крви остану на оптималном нивоу и на тај начин показали висок степен друштвене одговорности:

– Многе ствари могу да сачекају, али трансфузија крви не! Захваљујући хуманости наших суграђана, добровољних давалаца крви, Град Пожаревац, заједно са Градском општином Костолац, већ деценију поносно носи епитет „Најхуманије средине“ у Србији, истакла је Јелена Рашић.

Р. Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content