2018-05-16T14:33:09+02:00 16. маја, 2018. 11:52 |

Шала, незгода или…

Поједини становници дела Љубовијске улице били су не мало изненађени када су јутрос кренули на посао. Наиме, у раним јутарњим сатима, у једном делу улице, на неколико различитих локација, у трави, у барама, на асфалту – наишли су на неколико десетина искључиво живих младунаца сома величине петнаестак центименара, као и десетине такође живих примерака беле рибе.


Радозналост и неверица одмах су побудили реакције, али и различите теорије комшија: од тога да се неко нашалио и побацао рибу по улици, преко идеје да се можда нека цистерна која превози рибљу млађ отворила недалеко од ових места,  све до тога да су „донете“ временским неприликама које су током ноћи и зоре захватиле пожаревачки крај.

Колико смо се распитали и истражили током преподнева, у Љубовијској улици ни у близини није дошло до тога да се нека цистерна са рибљом млађи пролила, а да је којим случајем неком од  пролазника испадала оволика количина рибе, сигурно би је сакупио. Такође, да је неко желео да се нашали, шала му је скупа и, пре свега, нехумана према овим животињама.

У сваком случају, све варијанте су могуће, јер савремена метеорологија бележи и такозване рибље или жабље кише, које настају када се за време временске непогоде из река усиса вода заједно са њеним најситнијим становништвом, а затим попут кише падне на насељено подручје.

Потписник редова покушаће да разреши мистерију, а до тада ће комшијска машта да ради – свашта!

Текст и фото : В.Винкић