У атару села Берање, протекле недеље у организацији пожаревачког Мото клуба „Ватрени“ одржан је Отворени шампионат Србије у мото кросу „Награда Пожаревца 2021“.

Ово такмичење које је израсло у важан датум љубитеља моћних двоточкаша отворио је градоначелник Пожаревца Саша Павловић, нагласивши да је после прошлогодишње позивне трке, по први пут у Пожаревцу организован Отворени шампионат у мото кросу.

-Такмичарима бих пожелео добре услове, добру трку, пуно среће и пријатан боравак у нашем Берању. Град Пожаревац је у претходном периоду доста помогао у формирању ове стазе и уређењу околног простора и са тим ћемо наставити и наредних година. Жељно вас ишчекујемо и на наредним такмичењима која ће надам се постати традиционална, казао је Павловић.

Директор Туристичке организације Града Пожаревца Василије Балдић истиче да се овом манифестацијом употпуњује, односно проширује туристичка понуда овог краја. Подсећа да је Град некада имао и одржавао стазу намењену оваквој врсти спорта, али да се са оваквом праксом паузирало све до данашњих дана. Уз помоћ Мото клуба „Ватрени“ и бројних ентузијаста такмичење се на велика врата вратило у град.

Шампионат је одржан на стази МХ Парк „Буковик“ која је дуга 1.520 метара, пуна је скокова и веома је атрактивна за такмичаре и занимљива за посетиоце који су се окупили у великом броју да подрже своје фаворите. Овога пута наступила су 64 такмичара из Србије, Македоније и Мађарске подељена у 9 категорија. Прва места освојили су: Виктор Колнооков ( МХ 50), Ана Колнооков (МХ 65), Антонио Дамјановски (МХ 85), Христијан Илиоски (МХ 1), Марк Цешко (МХ 2), Владе Рајевић (МХ 3), Милан Вукајловић (МХ 125), Јован Поповић (МХБ) и Влатко Проводовски (МХС).

                                                                                                            Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content