2021-05-28T15:59:58+02:00 28. маја, 2021. 14:38 |

Шампиони из Костолца и Пожаревца код градоначелника

 

Шампионе из Костолца и Пожаревца данас је у свечаним салонима градског здања угостио градоначелник Пожаревца Саша Павловић са својим сарадницима.

Повод су три прва места на Републичком првенству основних школа Србије, у организацији Савеза за школски спорт Србије. Ђаци костолачке ОШ „Јован Цвијић“ окитили су се двоструким медаљама, у футсалу и спортској гимнастици, а ученици ОШ „Десанка Максимовић“ из Пожаревца у одбојци.

Градоначелник Павловић истакао је да је пре извесног времена Пожаревац установио правце развоја града у више области, међу којима је и спорт:

– Не постоји град на свету који не би желео да неки тим са његове територије не освоји неку титулу у сениорској конкуренцији. Ипак, ми смо одлучили да на том путу не прескачемо степенике. Помоћ спортским клубовима и удружењима пружили смо уз услов да се што већа енергија усмери ка млађим категоријама. Упоредо са тим, улагање у школски спорт, управо у овим данима, даје прве резултате. Пехари и звања које сте освојили из гимнастике, одбојке и малог фудбала нису једини који су стигли у град и само су епидемиоолошке мере разлог што вас данас није више у Свечаним салонима. Сви ми љубитељи спорта у Пожаревцу велики смо дужници и вашим наставницима и професорима физичког васпитања, који су одвојили своје време да вас посебно припремају за такмичења на којима сте бриљирали, рекао је Павловић додавши да се и надаље планира наставак унапређења како школских спортских терена и објеката, тако и оне који су првенствено намењени сениорским екипама.

– Узевши у обзир да нам је главна амбиција да сви ви касније браните боје пожаревачких клубова, помагаћемо и убудуће ваше старије колеге. Учинићемо то највише из разлога да би ви имали што боље услове када будете дошли на њихова места. Поред изузетних резултата, својим фер-плеј односом према игри и противнику, показали сте да сте прави амбасадори града. Борећи се у овом узрасту за боје ваше школе и града, сигуран сам да сте осетили делић задовољства, али и обавезе ове привилегије. Желим да добро запамтите тај делић задовољства. Помислите само каква ће тек бити част када то учините у сениорском дресу са вашим презименом и именом града на леђима и грбом Пожаревца на срцу, рекао је Павловић.

Директорка Основне школе „Јован Цвијић“ из Костолца Сунчица Марковић захвалила се градоначелнику и његовим сарадницима на свечаном пријему и на томе што Град мисли на мале ђаке који постају прави представници и понос Града.

Директор Основне школе „Десанка Максимовић“ из Пожаревца Златан Радовановић честитао је деци огроман успех који су остварили на државним такмичењима.

– Сви ми доказујемо да управо спорт враћамо у школе. Наша школа то доказује на најбољи могући начин, јер смо школу широм отворили за децу  која желе да се баве спортом. То ништа не бисмо могли да урадимо без наших наставника који су професионалци у свом послу и који то одговорно раде. Ми у нашој школи мотивишемо децу да се баве спортом. Све то не бисмо могли без помоћи Града и људи који су то препознали, рекао је Радовановић.

Том приликом, Десанкини одбојкаши предвођени наставником Славишом Стевановићем, уручили су градоначелнику дрес и лопту са потписима свих играча.

И.Р.