2021-03-22T14:00:01+01:00 22. марта, 2021. 13:56 |

Саопштење о исправности и заштити вода

Из пожаревачког Градског одбора Странке слободе и правде указују на значај Светског дана вода, 22. марта. Наглашавају глобалну важност воде као извора живота и оцењују стање у Пожаревцу и Костолцу:

– Град Пожаревац има дугогодишње проблеме са недостатком пијаће воде и пречишћавањем отпадних вода, а Српска напредна странка је безброј пута обећавала решење проблема. Након девет година СНС-а на власти, Пожаревац и Kостолац и даље немају постројења за прераду воде за пиће, потом, од 25 сеоских насеља свега 10 има изграђен водовод. Пожаревац и Kостолац немају постројење за пречишћавање отпадних вода и сва се без икаквог пречишћавања испушта у Дунав и Велику Мораву, чиме се погубно утиче на загађење животне средине. Такође, Пожаревац, Kостолац и сеоска насеља и даље немају уређене депоније отпада, што за последицу има озбиљно загађење подземних вода, наводе у саопштењу пожаревачке Странке слободе и правде и поручују:

– Град Пожаревац ће пре или касније осетити последице овакве небриге за животну средину. Бројни извори воде биће загађени, можда за коју годину или касније, али је сигурно да овакав немар трајно угрожава наше водене залихе, а последично и здравље наших грађана. Странка слободе и правде може и зна како да обезбеди свим грађанима здраву пијаћу воду!