2021-10-11T12:00:33+02:00 10. октобра, 2021. 21:09 |

Сарадња опозиције и у Костолцу

Четири опозиционе странке, РИИС Исток Костолац, Демократска странка Костолац, Народна странка Костолац и Удружења грађана „И ми се питамо“ Костолац, потписале су споразум о сарадњи и најавиле интензивније заједничке активности.

Потписивање је организовано данас, у просторијама костолачке Народне странке. Том приликом су се обратили Арсеније Савић, НС, Саша Стојановић, ССП, Борислав Николић, РИИС, Тома Петров, ДС, и Марко Ђурђевић, УГ „И ми се питамо“. 

Арсеније Савић је нагласио да је велика ствар када неко присуствује скупу ове врсте и на тај начин јасно каже да је против актуелног режима:

– Ово је Споразум о сарадњи кроз разне активности и предлагање решења за проблеме Градске општине Костолац, са надом да је то корак ближе ка смени актуелног режима. Пред нама је пуно посла. Сви смо свесни да је ово једина права опозиција у Србији и на локалу. Намера је да у наредном периоду спроведемо бројне заједничке акције, изађемо међу грађане, јер верујем да можемо да победимо и завршимо са овим режимом, а потом покажемо Србији и целом свету шта су све радили народним новцем, додао је Савић.

Саша Стојановић је истакао да је Споразум отвореног типа, што значи да сви који желе могу да се придруже заједничкој борни против актуелног режима и решевању проблема Костолчана.

Борислав Николић је указао на то да је значајно што се све већи број младих људи може видети у редовима опозиције и додао:

– Драго ми је што млади размишљају својом главом. Отуда, са подмлатком и нашим искуством, можемо да направимо промене. Мени су 64 године и могу рећи да су ме целог живота лагали да ће бити боље за 4 године, од времена када сам био Титов пионир, до данас. Зато, нека то буде за наук омладини. Од Костолца је направљен циркус. Рецимо, ја сам рођен у Општини Костолац, у породилишту у Костолцу, па нам га узеше. И „ТЕ-КО Костолац“ је сада само Огранак. Немамо ни Дом здравља. Млади су уцењени послом. Немамо ништа. Ово је почетак краја, али доста је више.

Тома Петров је нагласио да је ДС бедем против глупости и бахатости актуелне власти и додао:

– Наступићемо заједно са колегама против њих, за Костолац, за Србију, за све нас. Ово је само први корак у даљој сарадњи, избору бирачких одбора, где ћемо, заједно са грађанима Костолца, показати своју снагу и моћ, допринети да ова власт што пре оде. Зато потписујемо овај Споразум који ће бити почетак њиховог краја.

Уверење да се само удруживањем може стати на крај актуелном режиму исказао је и Марко Ђурђевић, који је том приликом присуствовао уместо Станише Станојевића, који иначе представља УГ „И ми се питамо“ у Костолцу.

Иначе, Споразум о сарадњи је претходно потписан и на нивоу одбора у Пожаревцу.

                                                                                    Са потписивања Споразума у Костолцу