2018-10-04T19:36:48+02:00 4. октобра, 2018. 19:36 |

Сарадња у тиму на првом месту

Служба електроенергетике с Горданом Рајковићем на челу

ТИМСКИ РАД У СЛУЖБИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКЕ У ТЕ „КОСТОЛАЦ Б“

           Водећи инжењер Службе електроенергетике у ТЕ „Костолац Б“ Гордан Рајковић заједно са својим колегама улагао је велике напоре и настојао и током овога лета да се планирани ремонти из делокруга своје службе, реализују. Радило се такорећу без предаха. О изазовима са којима се у таквим условима сусрећу колегиница Снежана Гајчанин, техничар за мерење и заштиту са радним искуством дугим 35 година, прича:

          − Посао је одговоран и захтеван. Све мора да се ради с максималном концентрацијом, уз поштовање прописа, јер у раду са електричном енергијом не сме бити пропуста и непажње. Стрес је присутан, али то је део позива за који смо се определили приликом школовања и запослења. Многи од нас су одрасли у Костолцу, похађали локалну техничку школу и за нас је овај позив природан след околности, јер се овде копао лигнит још крајем 19. века, а прва термоцентрала је почела са радом средином прошлог века, истиче Снежана Гајчанин, која је део колектива у ТЕ „Костолац Б“ практично од тренутка када је започета изградња осамдесетих година.

           -Овде сам од почетка градње блокова ТЕ „Костолац Б“. Три деценије сам провела као мајстор у радионици ове службе, док последњих пет година обављам послове, који су више у домену административног дела наше службе. Коректни односи и сарадња колега су императив, након чега иде и реализација онога што је договорено. Наши радни задаци подразумевају послове редовног одржавања током године, као и ремонте на електроенергетским постројењима у ТЕ „Костолац Б“, односно одржавање електроенергетских постројења у функционалном стању и модернизација истих кроз ремонте, истиче  Гајчанин.

         Искуство стечено на терену током рада, Снежани и те како помаже и у улози својеврсног кормилара у овој служби у којој су још Ђорђе Дугић, инжењер за високи напон, Драгослав Грујић, инжењер за високонапонска постројења и уређаје, Бојан Јовановић, инжењер за ниски напон, Иван Стојићевић, инжењер за нисконапонска постројења и Ненад Стевановић, инжењер у одржавању. Освежење мале екипе је Никола Славковић, инжењер за мерење и заштиту, који је након завршеног Електротехничког факултета у Београду и неколико година проведених у просвети, почео да ради у Служби електроенергетике .

      − Старије колеге су ме заиста без претеривања одлично прихватиле и лепо сам се уклопио у колектив. Још 2012. године сам овде обавио стручну праксу као студент ЕТФ-а и већину колега сам и упознао. Тада сам одлучио да се вратим и радим управо овај посао, што се и остварило после мог дипломирања и краћег периода, који сам провео као професор у Техничкој школи „Никола Тесла“ у Костолцу и Основној школи „Јован Цвијић“, каже Славковић.

                                                                                                                               Р.Н.