2017-12-19T19:20:06+01:00 19. децембра, 2017. 19:20 |

Саучешће поводом трагичне смрти полицајца Срђана Петровића

Поводом трагичне смрти полицајца Срђана Петровића  који је ноћас страдао током обављања редовне дужности, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и председник Скупштине града Бојан Илић, упутили су телеграм саучешћа породици страдалог представника Министарства унутрашњих послова Србије.

„Туга и неверица обузеле су ме након примљене вести о погибији полицијског службеника Срђана Петровића.

Свака интервенција коју полицајци имају током свог радног века рачуна се као мање или више ризична, а овај поступак храброг Срђана се код свих Пожаревљана подразумева као истинско херојско дело.

Не мислећи на своју безбедност, већ на узвишену дужност заштите јавног реда и мира, полицајац Срђан Петровић је свој живот дао за безбедност свих нас, на чему му као градоначеник Пожаревца али и као грађанин остајем вечно захвалан.

Његовој породици, колегама и пријатељима упућујем најискреније саучешће у њиховој патњи и болу за Срђаном, кога никада нећемо заборавити.“

Градоначелник Пожаревца

                                                                                             Бане Спасовић


„Свака реч и мисао написана у тренутку када сам сазнао за херојски чин полицијског службеника Срђана Петровића, није дорасла губитку који у овом тренутку осећа његова породица, колеге, пријатељи као и сви становници Града Пожаревца.

Чињеница да је Срђан погинуо храбро вршећи своју дужност на очувању јавног реда и мира сврстава га у оне који су задужили не само наш град и грађане, већ и читаву државу.

Нама остаје да сви заједно учинимо да Срђанова жртва остане упамћена а они који попут њега свакодневно ризикују своје животе буду уваженији и поштованији.

Породици Срђана Петровића упућујем најискреније саучешће и захвалност за све оно што је њихов Срђан учинио за безбедност грађана током своје полицијске каријере.“

                                                               Председник Скупштине Града Пожаревца

                                                                                                   Бојан Илић