2021-03-17T19:53:37+01:00 18. марта, 2021. 07:07 |

Савет за безбедност даривао најмлађе са општине Голубац

Агенција за безбедност саобраћаја и Министарство унутрашњих послова покренули су заједничку кампању под слоганом „Вежи појас, не прекидај живот“. Главни циљ ове акције је да повећа употребу сигурносног појаса и правилну употребу дечијих ауто-седишта у возилу.Кампања се спроводила до понедељка 15. марта на читавој територији Србије, што  је подразумевало појачану контролу учесника у саобраћају у свим јединицама локалних самоуправа.

Председник  Зоран Ћирковић и координатор  Снежана Ракић  Савета за безбедност на путевима на територији општине Голубац поделили су школским библиотекама Основних школа  књиге ,,Пажљивко у саобраћају ‘’ и распоред часова  предшколцима  у Предшколској установи ,,Ласта’’ бојанке.  

Књиге за први разред „Пажљивко правила у саобраћају“ и распоред часова добиле су основне школе  Бранко Радичевић у Голупцу,Вељко Дугошевић у Браничеву, Милутин Миланковић у Клењу,  Школској библиотеци „Бранко Радичевић“ и Школској библиотеци „Вељко Дугошевић“.

Бојанке за предшколце  „Пажљивко правила у саобраћају“  добиле су ПУ „Ласта “ у Голупцу, основне школе Бранко Радичевић у Голупцу, Вељко Дугошевић  у Браничеву  и Милутин Миланковић у Клењу.

Љ. Настасијевић