Навршило се 17 година од смрти некадашњег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, који је од последица срчаног удара, 11. марта 2006. године, преминуо у Хашком трибуналу. Сахрањен је у Пожаревцу у дворишту породичне куће.

Никола Шаиновић и Владан Заграђанин одају пошту

Венац крај спомен бисте некадашњем лидеру странке, у име Главног одбора СПС-а положили су бивши премијер Србије, потпредседник Владе Југославије и члан Председништва партије Никола Шаиновић и председник Извршног одбора Владан Заграђанин. Пошту крај спомен обележја одали су и пожаревачки социјалисти на челу са председником др Срећком Босићем, делегација Окружног одбора СПС-а за Браничевски округ, представници Удружења „Слобода“, грађани, поштоваоци лика и дела Слободана Милошевића, као и бројни симпатизери и чланови Социјалистичке партије Србије.

Пожаревачки социјалисти полажу венац

Шаиновић је овом приликом рекао да ће Милошевићево време остати велики споменик борби српског народа за самосталност, у време када је срушено међународно право и када је наметнуто право силе.

Делегација Окружног одбора СПС-а за Браничевски округ

-Данас смо се овде окупили да се поклонимо сенима Слободана Милошевића, председника Југославије, Србије и Социјалистичке партије Србије. Овде је његов мермерни споменик, а Слобини споменици су већ познати Дејтонски споразум, Резолуција 1244, његов визионарски говор од 2. октобра 2000. године и маестрална одбрана и борба за истину у Хашком трибуналу. Та борба је својеврсни споменик истини у коју је он уложио све своје знање, искуство, енергију и свој живот. Овде су окупљени његови стари и млади другови, имамо омладину СПС-а која је својеврсни споменик континуитета борбе Слободана Милошевића, борбе за одбрану Србије и одбрану државе. Онако како је Социјалистичка партије Србије рођена са Слобом, као државни темељ ове државе, тако стоји и данас. Ми не бирамо услове у којима ћемо се борити за државу, боримо се у свим условима, уверени да су правда и истина наше највеће оружје, нагласио је Никола Шаиновић.

Обраћање Николе Шаиновића
Поштоваоци лика и дела Слободана Милошевића

                                                                                               Д. Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content