2020-06-14T15:48:53+02:00 14. јуна, 2020. 15:48 |

Седница ГО Странке слободе и правде у Пожаревцу: За слободне изборе и медије

У Пожаревцу је одржана пета седница Главног одбора Странке слободе и правде на којој је после одавања поште умрлим од корона вируса, извештај о раду поднео председник Драган Ђилас. Он је нагласио да је бојкот вид бунта „против уништавања Србије и делегитимизација самодршца, први корак ка слободним изборима и слободним медијима“.

-Данас усвајамо Европску повељу у којој кажемо да ми као странка прихватамо и  сто посто подржавамо нову методологију уласка у ЕУ, где је акценат на људским правима, на европским вредностима, слободи медија, независном правосуђу, на свему ономе што нама овде недостаје. То је једини начин да ми тај искорак направимо и да оне ствари које се сваки дан дешавају нашим људима, престану да се дешавају. Такође, данас ћемо изабрати Извршни одбор, јер у будућности је неопходно да направимо озбиљну организацију од наше странке  и потребно је у сваком граду и општини направити план шта је приоритетно урадити за 6 или 9 месеци, а шта за 4 године. Идеја наше странке није бољи живот, јер боље од овога није тешко да буде, наша идеја је добар живот, казао је Ђилас.

Представник Иницијативног одбора ССП у Пожаревцу Горан Петровић је истакао да је ова странка на локалу понудила одређена решења која се тичу изградње индустријске зоне и брзе саобраћајнице са четири траке.

-За 8 година реални буџет града Пожаревца је са 2,5 милијарди динара нарастао на 5 милијарди зато што се из претходних година преносе неутрошена средства, што говори о томе да постоји озбиљан кадровски проблем и да људи просто не знају шта треба да раде. Сматрам да имамо капацитета да променимо ово стање, да ствари крену у добром правцу и Пожаревац коначно постане пристојно место у коме пристојни људи могу добро да живе. Поносан сам што припадам политичкој партији која бојкотује ове лажне изборе, јер нама ту није ни место. Ми никада нећемо одустати од борбе за демократску и слободну Србију и никада нећемо одустати од борбе за фер и слободне изборе, закључио је Петровић.