2019-11-27T08:58:36+01:00 27. новембра, 2019. 08:58 |

СЕДНИЦА СО ПЕТРОВАЦ: Неутрошена средстава усмерена у нове пројекте

Одборници локалног парламента одржали су седницу на којој је у центру пажње  био ребаланс овогодишњег буџета. Образлажући потребу за изменама и допунама буџета, председник Аћимовић је истакао да су се појавила неутрошена средства која ће бити преусмерена у неке нове пројекте који могу да се заврше до  краја године.

-До самог краја године чували смо новац за неке путне правце као што је пут Мелница-Витовница, међутим стигао је допис да тај посао преузима  држава и ми из тог разлога локална  средства која су била  за то предвиђена преусмеравамо  на уређење улице у Кладурову, од центра села према школи, и на једну улицу  у Мелници.  Одустали смо од финансирања  једне Улице у Петровцу  у којој прво треба да се ради канализација, а средства за то предвиђена у овој години усмеравамо  на  улицу у Забрђу која је већ ушла у пету  јавну набавку, истакао је Аћимовић.

На седници Скупштине усвојени су деветомесечни извештаји о пословању  Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ и Комуналног јавног предузећа „Извор“ уз констатацију да оба предузећа послују позитивно  и поред тога што су у овој години реализовали бројне инвестиције, а посебно Јавно комунално предузеће „Извор“ које је улагало у набавку нових машина, изградњу канализације у  граду и у реконструкцију водоводне мреже у Везичеву.

Одборници су усвојили  и одлуку о боравишној такси по којој  цена таксе за власнике хотела и мотела  остаје непромењена, ново је то што је Република уредбом предвидела боравишне таксе за оне који је до сада нису плаћали, а поседују смештане капацитете  до 30 кревета. Износ таксе  по једном кревети је 1000 динара на годишњем нивоу. Издавање решења и вођење евиденције око наплате боравишних такси преузима локална пореска администрација.