Предраг Гроздановић

      Два пута је селектор „А“ репрезентације Србије Предраг Гроздановић боравио у Пожаревцу. Гледао је суперлигашке утакмице Пожаревљанки са крагујевачким Радничким и са Војводином.

     -Пратио сам Пожаревљанке против Радничког из Крагујевца и против Војводине. Имају младу и полетну екипу у којој се добро ради. Са пожаревачким суперлигашем и његовим руководством имам изузетну сарадњу. Види се да је клуб добро организован у сваком погледу. Репрезентативка са Вашаришта Марија Вуковић је искусна и у „А“ селекцији, а у стручном штабу је и тренер Пожаревљанки Сандра Стефановић, каже Грозадновић.

      Почињу припреме за старт у квалификацијама за Европско првенство.

      -Већ 11. јуна окупљамо „А“ репрезентацију. Имамо две утакмице заказане са Швајцарском 14. и Румунијом 17. јуна у Старој Пазови. Те утакмице ће нам бити генералке пред почетак квлаификација које нас очекују ове године за првенство Европе 2021. Прву утакмицу играмо у Казахстану где гостујемо 2. септембра. Са нама у квалификационој групи су још и Француска, Македонија, Аустрија и Казахстан.

        Припреме имају за циљ  пласман за превенство у Енглеској 2021.

       -На пријатељским уткамицама са Швајцарском и Румунијом имаћемо прилику да проверимо на коме нивоу спремности се налазе  наше играчице. Што се тиче самог списка, реч је о фудбалеркама које играју у иностранству, па се надам да имамо потребан квалитет за нашу квалификациону групу. Покушаћемо да освојимо једно од прва два места која воде на завршно такмичење. Ако то остваримо, по први пут ће се једна наша селекција наћи на неком великом европском такимичењу. У том погледу сам велики оптимиста. Пратим бројне сусрете, гледам, записујем. Планирамо да оформимио и „Б“ селекцију У-21, тако да све те девојке имају велике шансе да заиграју у „А“ селекцији.

      Женски фудбал у Србији има нову енергију.

     -Наша женска лига и женски фудбал у Србији, иду узлазном путањом. Дошли су нови људи са новом енергијом и женски фудбал ће врло брзо добити на још већем квалитету. То ће се видети кроз добре резултате сваке наше  репрезентативне селекције .

       Постоје добри услови за то, а има и талентованих.

      -Води се много рачуна и о мађим селекцијама. Са У-15 били смо у Црној Гори. Имамо увид у игру свих тих младих девојака које тек стасавају у играчице. Србија има пуно талентованих девојака, баш као и у мушком фудбалу. Услови у клубовима су добри, зато упорним и стручним радом врло брзо можемо доћи до вишег репрезентативног нивоа и стати уз запажене европске репрезентације. Велики потенцијал су нам садашње репрезентативке које играју у угледним европским клубовима. Поседујемо игачки квалитет па могу рећи да за наш женски фудбал, иду бољи дани, каже Гроздановић.

                                                                                                                                        Текст и фото Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content