У Спортском центру Пожаревац организовано је аматерско такмичење у спортском обарању руку за мушкарце и жене. Догађај су организовале  синдикалне групе Пожаревац:  Војни синдикат Србије,  КПЗ „Забела“, ЗЗЈЗ Пожаревац, Црвени крст Пожаревац, Спортски центар Пожаревац, Клуб „Вукови“ из Петровца на Млавикао и  и штампарија „Тактик“.

Ова манифестација понела је име „Синдикални мегдан“. Такмичење се реализовало по категоријама: мушки такмичари до 80 и преко 80 килограма, док су у женском такмичењу категорије биле подељене на категорију до 70 и категорију преко 70 килограма.

Такмичење је судио Радиша Милојковић Рале, државни првак у обарању руку. У категорији женских такмичара победила је Теодора Пејчиновић, друго место је заузела Ана Павловић, док је треће место припало Мирјани Вучковић.

У мушком дело такмичења у категорији до 80 килограма прво место је заузео Милан Савић, друго Саша Михајловић, док је треће освојио Милан Губеринић. У категорији преко 80 килограма прво место је заузео Горан Марић, друго место Дејан Дамјановић, а треће Горан Стокић.

Ово такмичење је било ревијалног карактера где су се сви присутни упознали са овим спортом који ће од 2028. године постати и олимпијски спорт.

Савез Србије за спортско обарање руке је од ове године редован члан Спортског савеза Србије, а овом приликом је најављено оснивање првог клуба за спортско обарање руке у Пожаревцу.

-Клуб спорског обарања руку већ постоји и успешно ради у Петровцу на Млави и једини је такав у источној Србији, нагласили су  Марић и Милојковић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content