НА СЕДНИЦИ ВЕЋА У КУЧЕВУ

                                                    Гасификација у првом плану

Чланови Општинског већа на седници у Кучеву којом је председавала заменица председника Општине Славица Булутић, највећу пажњу посветили су гасификацији, инвестицији која се реализује на подручју ове општине. Расправу је покренуо допис Гасинвеста који се односи на досадашњи ток спровођења гасификације. До сада је од планираних 146 километара изведено 106км дистрибутивног гасовода од полиетиленских цеви, 46км од уговорена 51км челичног гасовода, урађена су и 882 кућна прикључка што је 262 више од плана… Када је у питању  проблем пролаза преко приватних парцела, у допису се истиче да је пракса до сада била да се  у свакој месној заједници, пре почетка радова, одржи састанак са мештанима и да се они упознају са процедуром надокнаде штете процењене од стране независног вештака.

    Већници су донели одлуку о превозу путника на територији општине и одлуке које се односе на погребне услуге, јавно осветљење, димничарске услуге, јавна паркиралишти и стајалишта… Одлучивано је и о вршењу зоохигијене на територији општине.

    Ова седница паматиће се и по обраћању досадашње начелнице Општинске управе, дипломиране правнице Снежане Ранчић. У захтеву за споразумни раскид радног односа (на овој функцији је више од 13 година), она је између осталог навела, да по важећим законским прописима, може да ради још две године, али  да се руководила  народном мудрошћу „да на млађима свет остаје“.

    Седници су присуствовали још и председник СО Владимир Стојановић и помоћница председника Општине Јасмина Ћамиловић.


ЈАПАНСКА ДОНАЦИЈА ДОМУ ЗДРАВЉА У КУЧЕВУ

 Два нова медицинска апарата

Од Владе Јапана која је у више наврата већ поклањала Дому здравља Кучево савремену и неопходну медицинску опрему,  ових дана стигла је још једна вредна донација. У питању су најсавременији мамограф и ултразвучни апарат.

      Инсталирање нових апарата обавиће сервисни инжењери фирме  „Alpha imaging“.

      Захваљујући мамографу и ултразвуку, медицинске услуге Кучевљанима биће убудуће квалитетније у оним  областима дијагностиковања и лечење у којима ови апарати имају незамељиву улогу.


У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „СЕДИШТЕ ДЕЦУ ЧУВА“

Ауто седишта на поклон

Из Програма средстава за финансирање унапређења безбедности на путевима на територији општине Кучево  (који за ову годину износу 4,7 милиона динара, а финансира се од наплаћених новчаних казни за саобраћајне прекршаје учињене на територији локалне самоуправе), милион и сто хиљада је опредељено за набавку безбедних ауто седишта за децу у оквиру превентивне акције под називом „Седиште децу чува“.

      УСвечанојсали СО прошле недељеподељеноје вишедесетинатаквих седишт за малишанерођене 2017. године.О значају ове акције том приликом су говорили председник Општине Новица Јаношевић, командир Полицијске станице у Кучеву Ненад Трајковић и председник скупштинског Савета за безбедност саобраћаја Мирослав Булутић, а присуствовали су и председник Скупштине општине Кучево Владимир Стојановић, заменик командира ПС Бобан Курић, помоћница председника Општине Јасмина Ћамиловић и члан Општинско гвећа МилошПетровић.

      Акција је настављена на путевима Кучева.  Патроле саобраћајне полиције су у оквиру редовне контроле саобраћаја, делиле возачима безбедна седишта намењена деци.

Share.

Comments are closed.

Skip to content