Школски прибор, дар Општине првацима

 

Први дан нове школске године на време је отпочео и у школама на подручју општине Кучево. Традиционално срећан почетак ученицима и наставницима пожелели су представници локалне самоуправе на челу са председником Општине Новицом Јаношевићем. Овогодишњу генерацију првака чекало је и пријатно изненађење у учионицама – пригодни поклони. Школске приборе даровала им је Општина.

 

 


Пробни рад у Центру за рециклажу

 

           У Кучеву је после успешно реализованог првог дела Пројекта „И лепо и корисно и чисто“,  започела друга фаза коју карактерише почетак пробног рада Центра за рециклажу. Овом догађају  присуствовали су председник Општине Новица Јаношевић, менаџерка пројекта Славица Булутић, координатори Сузана Марковић и Душан Х. Тодоровић и Славиша Маријоковић испред ЈКП „Кучево”.

          У Центру за рециклажу посао је добило 16 радника који ће своје зараде у прво време (четири месеца) обезбеђивати из финансијских извора Пројекта, а не из буџета Општине, а после тога  финансираће се из сопствених извора.

          За потребе рада Рециклажног центра за почетак ће на територије Општине Кучево бити постављена 72  контејнера у које ће се одлагати,  засебно, папир, алуминијум, пластика и хартија. Локална самоуправа је накнадно издвојила  још 2 милиона динара за ове намене, па се ускоро очекује постављање двоструко више контејнера.

 


У РАБРОВУ : Радови на Дому културе по плану

 

             У Раброву, селу у општини Кучево у току су радови на реконструкцији Дома културе  зашта је из буџета локалне самоуправе издвојено нешто више од 2,5 милиона динара. Радове је ових дана  обишао председник Општине Новица Јаношевић са градским урбанистом Душаном Х. Тодоровићем. Њихови домаћини били су председник Савета месне заједнице Раброво Бојан Тадић и одборница СО Кучево Светлана Кузмановић.

          „Најбитније је да се радови изводе у складу са планом и да ћемо следеће Позоришне свечаности „Жанки у част” одржати у једном сасвим новом, репрезентативном објекту и сали уређеној по највишим стандардима, рекао је Тадић овом приликом.

Share.

Comments are closed.

Skip to content